Bedrijf verkopen voor je vijftigste

Bedrijf-verkopen-voo-je-vijftigste - erwin bouwmanJe bedrijf verkopen is een grote stap, zeker om jonge leeftijd. Maar als je door het bedrijf te verkopen financieel onafhankelijk wordt, is het toch wel interessant. Na jarenlang verkoopervaring te hebben opgedaan in de wereld van de copiers en printers, werd Erwin Bouwman eigenaar van het Canon Business Center Utrecht. In 2008 ging hij voor de deal van zijn leven. Bedrijfsmakelaar Hans van de Pas hielp hem met het bedrijf verkopen.

Een goede verkoper kan ook zijn bedrijf verkopen

Als klein jongetje wilde hij al zakenman worden. Zo’n mooi pak. Die uitstraling van succes. En inderdaad ging Erwin Bouwman na zijn studie zijn droom achterna. Hij werd verkoper. Bouwman is nog altijd enthousiast over zijn vak: ‘Het is actief, bruisend en je moet hard werken voor goede resultaten.’ Verkopen is een oervorm van communicatie, vindt Bouwman, omdat een goed verkoper in de gedachten van een koper kruipt.

Na jarenlang voor AGFA gewerkt te hebben, kwam hij uiteindelijk bij Canon terecht. In 2004 besloot hij de vestiging, waarvan hij manager was, over te nemen als franchisenemer. Dat hij 4 jaar later het bedrijf verkopen zou, had hij toen nooit gedacht.

Bedrijf verkopen met bedrijfsmakelaar

Het ondernemen beviel Bouwman goed. Hij hield van de verantwoordelijkheid, het zoeken naar en opleiden van de juiste mensen. En hij hield van de creatieve marketingtrajecten voor zijn producten. Een paar jaar later sprak hij een collega die net zijn vestiging had verkocht.

Hoewel het bedrijf verkopen nog geen optie voor hem was, begon het af en toe toch te kriebelen. Kon hij het bedrijf verkopen, dan zou hij financieel onafhankelijk zijn. Het leek hem fantastisch om als zelfstandig consultant jonge ondernemers te begeleiden. Eind 2008 waagde hij de sprong om het bedrijf te verkopen. En ook al was hij meer dan getraind in het verkoopvak, het bedrijf verkopen met een bedrijfsmakelaar in de arm leek hem toch de beste optie.

Bedrijf verkopen aan capabele kandidaten

Omdat hij het bedrijf verkopen wilde met een bedrijfsmakelaar, bracht een zakelijke kennis hem met Hans van de Pas van Match Plan Corporate Finance in contact. Er was meteen sprake van een persoonlijke klik. Bouwman had daarnaast vertrouwen in de professionele capaciteiten van de bedrijfsmakelaar:

‘Hij heeft een groot netwerk aan potentiële kopers aan wie hij het bedrijf verkopen kon én bezat aantoonbaar goede referenties.’ Bouwman vond het een groot voordeel dat Van de Pas de gegadigden eerst screende op hun financiën en werkervaring. ‘Het is zonde van je tijd om met kandidaten te onderhandelen aan wie je het bedrijf toch nooit kon verkopen.’

Bedrijf verkopen aan oud-collega’s

Ondanks de economische tegenwind bleken kopers niet moeilijk te vinden. Overigens was het wel zo dat ze niet zomaar het bedrijf verkopen konden. Canon kon een veto uitspreken over de nieuwe eigenaar, omdat het een franchisevestiging betrof. Dat vond Bouwman geen probleem.

‘Het hoofdkantoor bracht ook eigen kandidaten in, collega’s die zaten te wachten op een eigen vestiging.’ Het maakte de vijver alleen maar groter en het bedrijf verkopen daardoor makkelijker. En inderdaad, de uiteindelijke kopers bleken twee oud-collega’s te zijn. Eentje had een vestiging in Arnhem die hij graag wilde uitbreiden. Zijn partner werkte als manager op het hoofdkantoor en wilde nu zelf aan het roer staan.

Bedrijf verkopen zonder problemen

Dat het bedrijf verkopen goed zou gaan wist Bouwman al. Hij is nuchter over de bedrijfsverkoop. Het is een solide bedrijf, waar hij altijd hard voor heeft gewerkt. En hoewel het bedrijf verkopen voor Bouwman geen emotionele kwestie was, zegt hij toch blij te zijn met de expertise van de door hem ingeschakelde bedrijfsmakelaar.

‘Je bent als eigenaar toch nooit helemaal objectief bij het verkopen van je bedrijf. Daarnaast heeft hij me erg geholpen met de juridische details die bij verkoopcontracten komen kijken.’ Het bedrijf verkopen is vlekkeloos verlopen en alles is helemaal afgerond en getekend. Bouwman had nooit gedacht dat hij voor zijn vijftigste financieel onafhankelijk zou zijn. Zijn vrouw, die zich altijd over de financiën van het bedrijf heeft gebogen, neemt even pauze. Zichzelf gunt hij ook een paar maanden om uit rusten.

Na bedrijfsverkoop meer tijd voor zijn kinderen

Hij brengt vooral veel tijd door als coach van het hockeyteam van zijn kinderen. Toch broedt hij al op plannen om te starten als zelfstandig consultant. Bouwman is nog niet klaar als zakenman. En ook niet als verkoper. ‘Wist je dat negen van de tien organisaties te weinig tijd besteden aan sales?’

Wilt u ook uw onderneming verkopen met de beste begeleiding die er is? Neem nu contact op of lees meer.

bron: Brookz

Deel met uw netwerk

Geef een reactie