Bedrijfsoverdracht familie? Extra aandacht voor de emotie

Een bedrijfsoverdracht binnen de familie lijkt niet anders dan een bedrijfsovername door derden. Op de meeste vlakken is dat ook zo, maar het verschil zit hem echter in de emoties. De zaken moeten goed geregeld worden door beide partijen zonder daarbij de familieband op het spel te zetten. Met andere woorden, er dient een transactie gerealiseerd te worden waar de verkoper, de koper en overige familieleden zich goed bij voelen, nu en in de toekomst. Dit betekent ook dat er vooruit gedacht moet worden en er al vroeg plannen gemaakt dienen te worden. Veel ondernemers onderschatten de tijd die een overname met zich meebrengt, ook bij een bedrijfsoverdracht binnen de familie.

Een bedrijfsovername proces op maat

Bij een bedrijfsoverdracht binnen de familie moet er bepaald worden wanneer, hoe en aan wie de ondernemer zijn bedrijf wil overdragen. Dit vereist een overdrachtsproces op maat. Hierbij hebt u de juiste begeleiding nodig, adviseurs met de juiste know how die samen met u de overname voorbereiden. De Specialisten in Bedrijfsverkoop zijn professionele adviseurs die u hierbij kunnen ondersteunen. De uitgangspunten, doelstellingen en motieven van alle betrokken worden onderzocht, waarbij wij advies geven wat wordt verwacht van iedereen. Eerst ontwerpen wij een proces op maat voor de bedrijfsoverdracht binnen de familie op basis van uw wensen. Het gaat immers om uw eigen onderneming waar u jarenlang met hart en ziel heeft gewerkt.

Speciale wensen bij een bedrijfsoverdracht familie

Voor het inventariseren van uw wensen is het belangrijk te weten waarom u uw bedrijf aan familie wilt overdragen. Daarnaast is het van belang hoeveel kinderen en/of familieleden de onderneming over willen nemen en of er nog andere kinderen zijn. Ook de vorm van betaling is een punt waar aandacht aan besteed dient te worden. Aan de waardering van het bedrijf worden speciale eisen gesteld. Deze moeten duidelijk zijn, voor iedereen acceptabel en er dient bovendien rekening gehouden te worden met de invloed op de financieringsmogelijkheden. De specialisten van Match Plan in Bedrijfsverkoop hebben de specifieke kennis en ervaring in huis voor een bedrijfsoverdracht binnen de familie. U kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen voor een oriƫnterend gesprek.

Deel met uw netwerk

Geef een reactie