Bedrijfsfusie


Waar moet u rekening mee houden in het geval van een fusie?

Een fusie met één of meerdere bedrijven kan tot een succesvolle nieuwe organisatie leiden. Een onderneming die de toekomst beter aan kan doordat ze steviger in de markt staat. Een fusie geschiedt meestal maar één keer. Het gaat vaak om een tijdrovend en complex proces. Zowel de belangen als de risico’s zijn groot. Te groot om er zonder een goede voorbereiding aan te beginnen. De adviseurs van Match Plan kunnen u en uw zakelijke partners op de juiste wijze begeleiden naar een succesvolle integratie.

De voordelen van een fusie

De voordelen van een fusie kunnen in potentie erg groot zijn. De belangrijkste voordelen betreffen doorgaans:

  • Een hogere waarde voor het bedrijf genereren;
  • Het genereren van fiscale voordelen;
  • Stijging van het marktaandeel;
  • Vergroten van de winst;
  • Stijging van de kostenefficiëntie.

De fusie strategie van onze specialisten

De eerste fase is de verkennende fase. We verzamelen informatie van alle betrokken partijen om de achtergrond van de fusie nader in kaart te brengen.  Wanneer het doel van de fusie is geformuleerd, worden de mogelijkheden en haalbaarheid voor een samenwerkingsverband onderzocht. Alle opties (stoppen of doorgaan) worden bekeken. Wordt besloten te gaan fuseren, dan volgt een dieper onderzoek. Er wordt onder meer onderzoek gedaan naar de bedrijfsprocessen, bedrijfscultuur, de markt en de financiële situatie.

Vervolgens komt het formeren aan bod. Er wordt gesproken over wie welke functie gaat vervullen, hoe de nieuwe organisatie structuur er uit gaat zien, welke juridische vorm wordt gekozen en hoe de eigendomsverhoudingen er uit komen te zien. Bij het fuseren zelf komen veel praktische zaken aan bod, die goed georganiseerd moeten worden.

Belang van een onafhankelijke adviseur

Het overnemen van een bedrijf is een zeer complex proces. Veel aspecten komen om de hoek kijken waarbij deskundig advies van belang is. Hierbij kunt u denken aan:

  • Financiële aspecten;
  • Fiscale zaken;
  • Juridische elementen;
  • Gevoel & emotie

Waarom Match Plan?

Om uw voorgenomen fusie tot een succes te maken en optimale overnamecondities te bedingen, is een betrokken adviseur van belang. Onze onafhankelijke adviseurs stellen uw belang centraal en zullen optreden als sparringpartner om het gewenste resultaat te bereiken. Persoonlijk en betrokken zijn twee eigenschappen die Match Plan kenmerkt. Door de ruime ervaring in bedrijfsfusies hebben de adviseurs een groot netwerk opgebouwd en hebben ze veel branchekennis opgedaan.

Bekijk referenties bedrijfsovername > Bekijk ons team >

Overweegt u met één of meerdere bedrijven te gaan fuseren? Laat u dan altijd deskundig en vrijblijvend adviseren door onze specialisten. Neem dan gerust contact op.

Heeft u vragen? Stel ze direct en vrijblijvend.