Bedrijfsverkoop


Uw bedrijf verkopen, als ondernemer krijgt u er een keer mee te maken. Het proces dat met het verkopen van een bedrijf gepaard gaat, duurt over het algemeen lang, er is veel specifieke kennis noodzakelijk en daarnaast is het vaak ook een emotionele gebeurtenis. Immers, uw bedrijf heeft een grote rol in uw leven gespeeld en de verkoop is eveneens in grote mate van invloed op uw verdere leven.

Wij begeleiden u in het volledige verkooptraject

Het team van Match Plan is gespecialiseerd in het verkopen van bedrijven. Wij nemen naar wens het volledige verkooptraject uit handen. Dat kan zijn van het vinden van de juiste koper tot uiteindelijk de overdracht bij de notaris. Aangezien wij naast de overname specialisten ook financiële en juridische specialisten binnen ons team hebben zijn wij hierin niet afhankelijk van derden.

Het proces van bedrijfsverkoop verloopt in verschillende stappen. Ieder bedrijf is anders, zo ook uw onderneming. Daarom worden de algemene stappen en de voor u geldende omstandigheden in samenwerking met de adviseurs van Match Plan omgezet in maatwerk. De algemene stadia van een bedrijfsoverdracht aan derden zijn onder andere:

 1. 1. Vrijblijvend kennismakingsgesprek met onze bedrijfsverkoopspecialisten
 2. 2. Wij overleggen met u de doelstellingen en persoonlijke motivatie;
 3. 3. Relevante informatie van uw bedrijf inventariseren en opstellen van een Anoniem Profiel (AP) van uw bedrijf
 4. 4. De wijze van overname bepalen, inclusief de gewenste overname datum;
 5. 5. Een van onze officiële Register Valuators stelt de waarde van uw bedrijf vast en in overleg met u de gewenste verkoopopbrengst (prijs);
 6. 6. Wij maken een Informatie Memorandum (IM) op waarin wij alle relevante bedrijfsinformatie samenvoegen in één document.
 7. 7. Wij maken in overleg met u een longlist op met mogelijke potentiële kopers
 8. 8. Wij gaan proactief zoeken, selecteren en benaderen van potentiële kopers vanuit de longlist en diverse eigen netwerk kanalen.
 9. 9. Bedreigingen, kansen en obstakels van geïnteresseerde kopers op een rij zetten;
 10. 10. Kennismaking met de geïnteresseerde kopers;
 11. 11. Het voeren van het onderhandelingstraject met de verschillende kopers
 12. 12. De koopovereenkomst opmaken en afspraken vastleggen in een Letter Of Intent (LOI)
 13. 13. Due diligence onderzoek (boekenonderzoek) begeleiden
 14. 14. Voeren van de definitieve eind-onderhandelingen
 15. 15. Opstellen van de definitieve contracten
 16. 16. Overdracht van uw bedrijf bij de notaris aan de koper
 17. 17. Evaluatie en nazorg;

Het belang van een goede adviseur

Het overnemen van een bedrijf is een zeer complex proces. Veel aspecten komen om de hoek kijken waarbij deskundig advies van belang is. Hierbij kunt u denken aan:

 • Financiële aspecten;
 • Fiscale zaken;
 • Juridische elementen;
 • Commercieel advies

Waarom Match Plan?

Om uw voorgenomen bedrijfsverkoop tot een succes te maken en optimale overnamecondities te bedingen, is een betrokken adviseur van belang. Onze onafhankelijke specialisten stellen uw belang centraal en zullen optreden als sparringpartner om samen het gewenste resultaat te bereiken. Persoonlijk en betrokken zijn twee eigenschappen die Match Plan kenmerkt. Door de ruime ervaring in bedrijfsovernames hebben de adviseurs een groot netwerk en veel branchekennis opgedaan.

Wilt u meer informatie of een vrijblijvend kennismakingsgesprek met ons wil inplannen? Bel dan gerust naar +31 70 324 41 03, vul het contactformulier in op de website of stuur een email naar info@matchplan.nl. Wij staan u graag te woord.

Bekijk onze referenties bedrijfsverkoop>  Bekijk ons team>

Heeft u vragen? Stel ze direct en vrijblijvend.