Bedrijfsverkoop


Uw bedrijf verkopen aan management, familie of een derde?

Uw bedrijf verkopen, als ondernemer krijgt u er een keer mee te maken. Het proces dat met het verkopen van een bedrijf gepaard gaat, kan soms enige tijd duren. Het moment van verkoop is vaak een emotionele gebeurtenis. Immers, uw bedrijf heeft een grote rol in uw leven gespeeld en de verkoop is eveneens in grote mate van invloed op uw verdere leven.

Een professionele en zorgvuldige benadering is dan ook van essentieel belang voor een optimaal verkoopresultaat. Om dit te bereiken, kunt u vertrouwen op de adviseurs van Match Plan. Wij begeleiden u bij de gehele bedrijfsoverdracht. Hierbij kunt u denken aan:

 • Het bepalen van de ondernemingswaarde;
 • Het opstellen van een informatiememorandum;
 • Vastleggen van procesdocumentatie;
 • Het vinden en benaderen van kopers;
 • Het voeren van gesprekken en onderhandelen over de prijs;
 • De afhandeling en de feitelijke overdracht.

Redenen voor een bedrijfsverkoop

Een bedrijf verkopen kan op uiteenlopende redenen gebaseerd zijn. Deze kunnen van persoonlijke of zakelijke aard zijn. Daarnaast kan het ook een combinatie van alle twee zijn.

 • Persoonlijke redenen kunnen zijn;
  het bereiken van de pensioenleeftijd of noodgedwongen moeten stoppen wegens ziekte. Ook de zingeving kan een rol spelen, evenals familieomstandigheden. Daarnaast kan het ook zijn dat u toe bent aan een nieuwe uitdaging of juist minder wilt gaan werken.
 • Zakelijke redenen kunnen zijn;
  interesse van een koper of een onverwacht bod van een concurrent. Ook de veranderde economie en/of wet- en regelgeving kunnen van invloed zijn dat u over wilt gaan tot de verkoop van uw bedrijf, evenals een conflict met aandeelhouders.

Er zijn oneindig veel redenen te bedenken welke u doen besluiten uw bedrijf te verkopen. Belangrijk hierbij is dat het gehele verkoopproces gestructureerd verloopt en u met een goed gevoel uw onderneming over kunt dragen aan de kopende partij. Wanneer u de expertise van de Match Plan inschakelt, komt dit gegarandeerd goed. Wij beschikken over een schat aan ervaring, kennen de succesfactoren, realiseren het beste resultaat en helpen u van A tot Z. Wij begrijpen dat een bedrijf verkopen een ingrijpende stap is; wij zijn uw partner die u gedurende het gehele proces begeleiding biedt.

Heeft u vragen? Stel ze direct en vrijblijvend.