Begeleiding verkoop Dalmulder Fijnmetaal (terugblik)

Match Plan onderhandelt en communiceert goed en heeft kennis van zaken en is daarom zeker een aanrader als U uw bedrijf wil verkopen.

Dalmulder Fijnmetaal

Wat heeft Match Plan gedaan voor je?

Match Plan heeft mij begeleid bij de verkoop van mijn onderneming, Dalmulder Fijnmetaal, aan een externe investeerder en PM Fijnmetaal Nederland N.V. (MBI-kandidaat).

Wanneer is de overdracht tot stand gebracht?

De overdracht is begin april 2015 tot stand gekomen.

Waarom werd er voor Match Plan gekozen?

In eerste instantie wilde ik de verkoop van Dalmulder Fijnmetaal zelfstandig oppakken. Al gauw bleek dat het verkopen van een bedrijf in de praktijk lastiger is dan verwacht en ontstonden de eerste problemen. Via onze accountant kwamen we in contact met Match Plan, een specialist op het gebied van verkoopbegeleiding van een bedrijf. In het kennismakingsgesprek met Match Plan werd mij geadviseerd om te stoppen met de reeds gestarte onderhandelingen met een potentiële koper. Dit omdat er bij mij geen duidelijk beeld was over de marktwaarde van de onderneming en ik onvoldoende zicht had op mogelijkheden qua transactieactiestructuur. Daarnaast stelde Match Plan voor om het gehele proces over te nemen, waardoor de stress die was ontstaan direct minder werd.

Wat voor unieke onderwerpen speelden in dit traject en hoe zijn deze opgepakt?

Ik was zelf gestart met het verkooptraject voordat Match Plan mij ging begeleiden. Hierdoor hadden reeds onderhandelingen plaatsgevonden met de potentiële koper(s): een relatie van Dalmulder Fijnmetaal, gesteund door een investeerder. Omdat de onderhandelingen ineens onderbroken werden om het verkoopproces samen met Match Plan voor te bereiden, was het van groot belang dat dit helder richting de potentiële koper werd gecommuniceerd. Dit was geen eenvoudige boodschap, maar achteraf wel de beste.

Wat is je ervaring met ons gedurende het traject omtrent de verkoop?

Match Plan heeft de zaak volledig overgenomen met hun kennis van zaken. Eerst werd er een waardebepaling gemaakt van ons bedrijf, waarna de onderhandelingen met de geïnteresseerde partij weer opgepakt zijn. Dit leverde uiteindelijk een veel betere deal voor mij op. Doordat Match Plan het verkoopproces ging begeleiden werd ik tevens ontzorgd en kon ik me richten op de operationele bedrijfsactiviteiten.

Wat is de meerwaarde van Match Plan gedurende het verkooptraject?

Match Plan onderhandelt en communiceert goed en met kennis van zaken en is daarom zeker een aanrader als U uw bedrijf wil verkopen. Dit heeft mij een mooi financieel voordeel opgeleverd.

Deel met uw netwerk

Geef een reactie