Begeleiding verkoop webwinkel (terugblik)

Ik ben zeer tevreden over de kennis en expertise die Match Plan inbracht tijdens de overname van mijn webwinkel.

Wat heeft Match Plan CF gedaan voor je?

Match Plan heeft mij begeleid bij de verkoop van mijn aandelen in de webshop die ik heb opgericht.

webshop-training

Wanneer is de overdracht tot stand gebracht?

Eind 2012 werd ik benaderd door een bedrijf wat interesse had mijn bedrijf, een internationale webshop in ICT-benodigdheden, over te kopen. De missie was vrij simpel: “jullie hebben iets wat wij willen, laat ons het kopen”. Uiteraard wist ik dat de werkelijkheid ingewikkelder in elkaar zou zitten. Daarom ben ik op zoek gegaan naar een partij om mij hier gedegen in te kunnen ondersteunen.

Waarom werd er voor Match Plan CF gekozen?

Na een aantal partijen met elkaar vergeleken te hebben viel voor mij de keus op Match Plan Corporate Finance. De persoonlijke klik, de professionele aanpak en de “backing” van een multidisciplinair team van professionals gaf voor mij de doorslag.

Wat voor unieke onderwerpen speelden in dit traject en hoe zijn deze opgepakt?

Hoewel mijn bedrijf nog betrekkelijk jong is, spelen we in een dynamische markt waarbij zeker niet pas op “pensioenleeftijd” aan overname gedacht moet worden. Mijn zakelijk instinct vertelde dan ook dat als er een goede deal gemaakt kon worden, ik deze kans gewoon moesten benutten. Vanaf dat moment zijn we meteen aan de slag gegaan. Te beginnen met gesprekken met de koper voorbereiden en achteraf natuurlijk evalueren. Match Plan heeft mij hierbij gedurende het gehele traject altijd prima in bijgestaan. Ook bij het opstellen van een informatiememorandum en diverse presentatiedocumenten werd de kunde en zorgvuldigheid van Match Plan duidelijk. Geheimhoudingsovereenkomst, intentieverklaring, alles werd nauwgezet door Match Plan opgezet of doorgenomen.

Wat is je ervaring met ons gedurende het traject omtrent de verkoop?

Nadat er met de koper een principeovereenkomst was vastgesteld begon een periode van veel werk in een betrekkelijk korte tijd. Ondanks de tijdsdruk werd hier goed op ingespeeld door Match Plan. Alle formele en juridische zaken werden fatsoenlijk opgesteld en gingen een aantal maal heen- en weer tussen kopende en verkopende partij. Ook hier heeft Match Plan voor mij een belangrijke rol gespeeld. Alle contracten werden zeer accuraat doorgenomen tot het moment dat beide partijen hun goedkeuring hieraan konden geven. Het resultaat was een deal waar beide partijen tevreden over waren en solide de toekomst tegemoet konden zien.
Ik wist dat de overname zeker geen klein klusje was, maar achteraf gezien had ik niet gedacht dat er nog zoveel bij kwam kijken. Daarom ben ik ook zeer tevreden met de kennis en support die ik vanuit Match Plan heb ontvangen.

Bent u overtuigd van onze expertise en wilt u graag alvast een vrijblijvend advies ontvangen met betrekking tot verkoopbegeleiding (en waardebepaling) van uw bedrijf? Bel dan direct 070 3244103 of neem contact op.

Deel met uw netwerk

Geef een reactie