Erik Smidt: Doorgaan waar de bank stopt

7 juni verschenen op MKBI-Investeringsfonds.nl

“MKBi stapt niet alleen in het gat dat ontstaat nu banken steeds meer terugtrekkende bewegingen maken, ze voegen ook nog iets toe om de bedrijven nóg beter te maken. Daarmee gaat MKBi zelfs een stap verder dan de bank.” Dat zegt Erik Smidt.

De directeur-eigenaar van Match Plan Corporate Finance was meteen enthousiast toen hij hoorde over MKBi en sloot zich graag als partner aan. “Er zijn voldoende snelgroeiende, kansrijke ondernemingen die nu moeite hebben om kapitaal aan te trekken. Het investeringsfonds is voor hen en voor de investeerders een mooie kans. ”

Waardebepalingen

De koop en verkoop van ondernemingen, management buy-outs en ‑buy-ins, dat is waar de professionals van Match Plan zich dagelijks mee bezighouden. Waardebepalingen zijn hier een belangrijk onderdeel van. Als partner van MKBi doet Match Plan de waardebepaling van potentiële  en deelnemende bedrijven. “Voor de investering plaats kan vinden, moet helemaal helder zijn wat de waarde van de onderneming is. Hierbij beoordelen we vele facetten van de onderneming die te maken hebben met risico’s, kansen, sterkten, maar ook mogelijke bedreigingen.”

Bij de zorgvuldige procedure van MKBi zijn verschillende partners betrokken. Als blijkt dat het bedrijf voldoende potentie heeft, blijft Match Plan een vinger aan de pols houden. “Ieder jaar beoordelen we de waarde opnieuw. De waardetoename zegt immers ook iets over het rendement.”

Erik Smidt is overtuigd van de kracht van MKBi. “Het mooie is dat het fonds niet alleen geld verstrekt, maar door advies te geven en als klankbord te fungeren ook bijdraagt aan het succes. Het werkt aan verschillende kanten. Ik denk dat de behoefte aan dit soort investeerders alleen nog maar groeit.”

Deel met uw netwerk

Geef een reactie