Esmee Katoen: van stagiaire tot junior consultant

Stageopdracht inzake vermogenskostenvoet

In september 2017 ben ik gestart met mijn stage bij Match Plan Corporate Finance. Tijdens deze stage hield ik mij onder andere bezig met een onderzoek voor mijn studie aan de Erasmus Universiteit. Dit onderzoek was gericht op de bepaling van de vermogenskostenvoet bij de waardering van een MKB-onderneming in Nederland. In het onderzoek zijn drie modellen voor de bepaling van de vermogenskostenvoet statistisch getest: het Build-up model, het Capital Asset Pricing Model (het ‘CAPM’) en het Adjusted Capital Asset Pricing Model (het ‘ACAPM’). Uit het onderzoek kwam naar voren dat het Build-Up model het best aansluit bij de prijs die in de markt wordt betaald.

Werkzaamheden zijn zeer divers en uitdagend

Naast het onderzoek, werkte ik mee aan diverse projecten om praktijkervaring op te doen. De werkzaamheden die ik uitvoerde zijn in hoge mate te vergelijken met dat van (Junior) Consultants. Ik was vanaf het begin nauw betrokken bij meerdere uiteenlopende projecten. Ik kwam steeds in aanraking met nieuwe klanten uit verschillende sectoren, wat het werk uitdagend en afwisselend maakt. Van het uitvoeren van een waardebepaling, het schrijven van een bedrijfsprofiel, het opstellen van een informatiememorandum, het opmaken van een koperlijst tot het gezamenlijk voeren van onderhandelingen met betrokken partijen. Deze diversiteit heeft mij de kans gegeven veel te leren in een relatief korte periode. Hierdoor ben ik enorm gegroeid, zowel op analytisch gebied als op sociaal gebied.

Contract als Junior Consultant

Na het succesvol afronden van mijn stageonderzoek, start ik per 1 januari 2018 als Junior Consultant bij Match Plan Corporate Finance. De keuze om bij Match Plan werkzaam te blijven na mijn stageperiode is gebaseerd op de bovengenoemde diversiteit in opdrachten en werkzaamheden, de steile leercurve en de open collegiale sfeer. Je werkt nauw samen met de Partners en andere Consultants, die met passie voor het vak de belangen van de klant voorop stellen.

Slotwoord

Ik heb een leuke en leerzame stageperiode gehad bij Match Plan en ik kijk ernaar uit om vanaf januari 2018 klanten te ondersteunen in het aan- en verkoopproces als Junior Consultant.

Deel met uw netwerk

Geef een reactie