Happy Horizon groeit door en neemt LEQUAL over

Kort na overname DigiMonks begeleidt Match Plan opnieuw de Happy Horizon Groep

Bureaugroep Happy Horizon heeft opnieuw een overname gedaan. Match Plan Corporate Finance heeft Happy Horizon geassisteerd bij de aankoop van digital marketing agency LEQUAL. Vorige maand werd DigiMonks overgenomen, wat maakt dat dit de tweede overname is in korte tijd. Happy Horizon heeft sinds 2015 al zeven keer een beroep gedaan op de expertise van Match Plan bij bedrijfsovernames

De overname van LEQUAL namens Happy Horizon is door Match Plan begeleid

Over LEQUAL en Happy Horizon

LEQUAL werd in 2016 opgericht door ondernemer Rick Burgers. Het Amsterdamse digital marketing agency bedient haar klanten door omzet te genereren via internet. Happy Horizon biedt als bureaugroep een breed pakket aan online en offline specialismen voor een zeer divers klantportfolio. De gerichte aankoop van LEQUAL valt binnen de groeistrategie van de organisatie. Als gevolg van deze overname groeit Happy Horizon naar 12 bedrijven verspreid over kantoren in Amsterdam, Apeldoorn, Eindhoven, Nistelrode en Berlijn (Duitsland). In totaal werken er zo’n 220 medewerkers bij de groep.

Happy Horizon neemt LEQUAL over

Rick Burgers blijft actief als managing director bij LEQUAL. Dankzij deze aankoop krijgt Happy Horizon meer voet aan de grond in de Nederlandse hoofdstad. Walter van de Wege (CEO van Happy Horizon) geeft in het persbericht aan: “Met de overname van LEQUAL voegen we zowel een aantal mooie klanten als een team van jonge talenten aan onze groep toe. Daarnaast waren we op zoek naar een Amsterdamse basis om onze groeiende groep klanten in die regio ook optimaal te kunnen bedienen”.

Rol van Match Plan in LEQUAL-deal

Naast advisering bij het opzetten van de huidige aandeelhoudersstructuur van Happy Horizon in 2016, was dit de zevende overname waar Match Plan Happy Horizon bijstond. LEQUAL werd bijgestaan door een adviseur en schakelde Michiel Dullaert in van Financieel Bedrijfsmanagement B.V (FBM). Het team van betrokken Match Plan adviseurs bestond uit Hans van de Pas en Reg Schreurs. Zij waren onder meer actief bij het correct opstellen van Letter Of Intent (LOI), de onderhandelingsgesprekken en de succesvolle closing van de deal.

Vervolg samenwerking

Erik Smidt, partner bij Match Plan en recentelijk nog actief als adviseur bij de overname van DigiMonks, is tevreden met de samenwerking: “Wij stemmen altijd goed af wat de adviesbehoefte is voor onze klanten. Zeker ook bij Happy Horizon, dat zelf inmiddels de nodige ervaring heeft bij overnames. Echter, voor ons is dit dagelijkse kost en daarom wordt per overname bepaald waar de adviesbehoefte ligt. Onze werkzaamheden voor Happy Horizon kunnen het gehele overnameproces omvatten (zie bijvoorbeeld de overname van Invest-online), maar kan ook advisering op deelgebieden omvatten (zoals nu bij LEQUAL). Voor ons is het zeer prettig werken met Happy Horizon omdat wij allebei precies weten waar we goed in zijn.”

Meer weten over onze rol als corporate finance adviseur? Wilt u meer weten wat we voor u kunnen betekenen? Bel vrijblijvend naar 070 324 41 03 of vul het contactformulier in en we komen zo snel mogelijk bij u terug.

Neem contact met ons op


Volg ons op LinkedIn

Blijf via LinkedIn op de hoogte van de laatste deals en ontwikkelingen rondom Match Plan.

Deel met uw netwerk

Geef een reactie