Match Plan staat Happy Horizon opnieuw bij: DigiMonks overgenomen

Happy Horizon neemt DigiMonks over, Match Plan staat Happy Horizon bij in het acquisitieproces.

Happy Horizon heeft begin juni DigiMonks aan de bureaugroep toegevoegd. Opnieuw stond Match Plan Happy Horizon bij in het acquisitieproces. De afgelopen jaren hebben de Match Plan adviseurs Happy Horizon bijgestaan bij al hun bedrijfsovernames. Ook werd een uitgebreide waardebepaling uitgevoerd van alle afzonderlijke bureaus binnen de groep, om uiteindelijk tot de Happy Horizon Groep te komen.

Happy Horizon bijgestaan bij overname DigiMonks

Over DigiMonks

DigiMonks werd opgericht in 2014 en is gespecialiseerd in de dataverwerking ten behoeve van bedrijfs- en marketingprocessen. Zo wordt de zelf ontwikkelde software ingezet op online omgevingen bij haar klanten. Hieronder vallen verscheidene grote namen als Achmea, Eneco en Jumbo Golfwereld. De landelijke klanten worden bediend vanuit de kantoren in Eindhoven en Amsterdam.

Over Happy Horizon

Bij Happy Horizon werken zo’n 200 mensen verspreid over twaalf bedrijven, waaronder nu dus DigiMonks. Het hoofdkantoor van de bureaugroep bevindt zich in Eindhoven. Daarnaast zijn er vestigingen in Amsterdam, Apeldoorn, Nistelrode en Berlijn (Duitsland). De professionals van Happy Horizon bedienen ruim 600 klanten op het gebied van data, creativiteit, techniek en het beheer van online kanalen. Dit dient één doel: het behalen van meetbaar resultaat.

Aankoop door Happy Horizon

Bureaugroep Happy Horizon is de afgelopen jaren sterk gegroeid. Deze groei vond zowel organisch plaats als via strategische overnames. Bij overnames richt Happy Groep zich op synergie met de partnerbedrijven. De aankoop van DigiMonks valt binnen dezelfde categorie. Walter van de Wege, CEO van Happy Horizon, beaamt dit: “We hebben al geruime tijd een eigen slimme data-club en zien daardoor de klantbehoefte en de mogelijkheden om elke dag te groeien. Daarom wilden we nóg een flinke stap maken op dit gebied. We zochten een partij met een slim en praktisch karakter. Een frisse club die past bij onze resultaatgedreven cultuur. In DigiMonks hebben we die partij gevonden.”

Vervolg van samenwerking

De samenwerking tussen Match Plan en Happy Horizon krijgt met deze overname opnieuw een vervolg. De afgelopen jaren bood Match Plan, Happy Horizon doorlopend begeleiding bij een verscheidenheid aan acquisitie-opportunity’s. Onder meer de volgende overnames kregen een positieve afloop:

  • Yellow-Online (2015);
  • Juice (2016);
  • Robert en Rademakers (2016);
  • Invest Online(2018);
  • Een Media Groep (2019).

Daarnaast voerde Match Plan in 2016 een uitgebreide waardebepaling uit. Happy Horizon onderging in 2016 een uitgebreide herstructurering. De entiteiten waaruit de groep destijds bestond, zijn toen door Match Plan gewaardeerd. Dit vond plaats in het kader van het inbrengen van aandelenbelangen en waardeconversie. Lees ook de terugblik op de samenwerking met Match Plan door Happy Horizon CEO Walter van de Wege.

Vrijblijvend gesprek met corporate finance specialist Match Plan

Wilt u meer weten over de dienstverlening van Match Plan? Wilt u eens een vrijblijvend gesprek met een van onze adviseurs? Neem dan contact op via onderstaand contactformulier of bel naar 070 324 41 03.

Neem contact met ons op


Match Plan op LinkedIn

Blijf op de hoogte van de laatste deals en ontwikkelingen rondom Match Plan

Deel met uw netwerk

Een reactie