Interview met Ivar Jansen over de fusie tussen Van Dijk Expresse en Gitrans

Met ingang van dinsdag 1 oktober 2019 hebben de transporteurs Van Dijk Expresse en Gitrans Sneltransport de krachten gebundeld en is Nassau Sneltransport Breda ontstaan. Match Plan heeft in dit fusietraject Van Dijk Expresse bijgestaan als adviseur. Ivar Jansen is de voormalig directeur/eigenaar van Van Dijk Expresse en tegenwoordig mede-eigenaar en commercieel directeur van Nassau Sneltransport Breda. Wij hebben hem gevraagd hoe hij dit fusietraject heeft ervaren.   

Van links naar rechts: Mark Giera, Dennis Giera en Ivar Jansen tijdens formele fusie en de start van het nieuwe Nassau Sneltransport Breda

Hoe bent u in aanraking gekomen met Match Plan en waarom heeft u voor Match Plan gekozen?

Match Plan is mij aangeraden door mijn accountant, Van Oers Accountants en Belastingadviseurs. Naast Match Plan is er ook nog een tweede partij door hun aangeraden. Erik Smidt van Match Plan was echter de eerste die ik heb gebeld en ook de eerste waarmee ik een afspraak heb gemaakt voor een kennismaking. Die afspraak gaf voldoende aanleiding om niet verder te zoeken. Ik heb dus door de goede referentie en het kennismakingsgesprek voor Match Plan gekozen.

Waarom besloot u te fuseren met Gitrans Sneltransport?

De reden dat ik wilde gaan fuseren is om het bedrijf overall toekomstbestendiger te maken. Daarnaast wilde ik ook graag een stukje rendementsverbetering realiseren.

Hoe lang heeft het fusietraject geduurd en lag de doorlooptijd in lijn met uw verwachtingen?

Vanaf de eerste besprekingen tot de closing bij de notaris heeft het traject ongeveer een jaar geduurd. Wij hadden elkaar overigens drie jaar geleden ook al eens afgetast. Toen hebben we besloten om het traject nog niet door te zetten, dat reken ik hierin dus ook niet mee. Maar dat gezegd hebbende vind ik een jaar voor een degelijke fusie meevallen.

Qua tijdspad viel het mij op dat we de eerste maanden veel grote stappen hebben gemaakt. Nadat we overeenstemming hadden bereikt over de aandelenverhoudingen werd het proces voor mijn gevoel wel wat vertraagd. Ik had verwacht dat de afrondende fase nog wat sneller had gekund. Dat was ook het moment dat er veel juridische aspecten kwamen kijken in combinatie met de zomervakanties.

Wat voor bijzonderheden speelden er tijdens het traject en hoe zijn deze opgepakt?

Ik heb weinig verrassingen meegemaakt tijdens het traject. Het liep allemaal geheel volgens het boekje.

Is er nog iets dat u andere ondernemers wilt meegeven bij de fusie van hun bedrijf?

Wees je ervan bewust dat er veel tijd en energie in gaat zitten! Ook zou ik willen meegeven om van te voren bij de adviseur goed te informeren wat er bij het proces allemaal komt kijken, hoe lang het ongeveer gaat duren en ook wat het gehele traject ongeveer gaat kosten. Het sluiten van overeenstemming met de fuserende partij is slechts de eerste stap. Vervolgens gaat er bijvoorbeeld nog veel tijd zitten in het verkrijgen van passende bancaire financiering en de juridische vastlegging.

Hoe zou u Match Plan in 3 begrippen omschrijven?

To the point, zakelijk en concreet.

Zou u Match Plan aanraden bij vrienden en bekenden? Zo ja, waarom?

Zeker! Korte lijnen en aardige mensen. Ook hoeft een bespreking geen uur te duren als het ook in een half uur kan. Daar hou ik zelf heel erg van.

Match Plan als adviseur

Match Plan is specialist op het gebied van fusies en overnames. Heeft u ook de wens om te fuseren en wilt u eens vrijblijvend in gesprek met een van de fusiespecialisten binnen Match Plan? Neem dan contact op via 070 324 4103 of stuur een e-mail naar info@matchplan.nl.

Neem contact met ons op


Volg ons op LinkedIn

Blijf via LinkedIn op de hoogte van de laatste deals en ontwikkelingen rondom Match Plan.

Deel met uw netwerk

Reacties zijn uitgeschakeld voor dit artikel.