Interview: terugblik op een succesvol participatietraject

Mijn ambitie was om op eigen kracht verder te gaan in de business waar ik me thuis voel, een bedrijf verder mee uitbouwen en me als persoon en ondernemer verder ontwikkelen. Vier jaar na het participatietraject kan ik terugkijken en concluderen dat ik mijn ambities heb kunnen waarmaken.

In 2013 heeft Paul van Hooijdonk invulling gegeven aan zijn ondernemersambitie. Hij verwierf een minderheidsbelang in Comgoed, een handelsbedrijf in bodemverbeteraars, biomassa en reststoffen.

Erik Smidt van Match Plan trad in 2013 op als adviseur van Paul van Hooijdonk gedurende het participatietraject. We interviewden Paul om te zien hoe het 4 jaar later met hem en zijn bedrijf gaat.  

Even voorstellen, wat doet Comgoed precies?

“Comgoed is een middelgroot handelsbedrijf gespecialiseerd in compost, biomassa en grond- & reststoffen. De activiteiten van Comgoed zijn onderverdeeld in 3 divisies, namelijk: Comgoed Compost, Comgoed Biomassa en Comgoed grond- en reststoffen.”

Hoe ben je in contact gekomen met Comgoed?

“Ik kende de aandeelhouders van Comgoed, Frank Franzen en Florus van der Paauw uit de markt. Na jaren van verschillende (management)functies bij diverse bedrijven, begon het ondernemerschap bij mij te kriebelen. In 2012 ben ik met Frank en Florus in gesprek geraakt over een mogelijke participatie.”

En toen belde u Match Plan?

“Voordat Match Plan bij het proces betrokken werd, was er al een waardebepaling opgesteld en hadden we net het eerste participatievoorstel besproken. Omdat we de oriënterende fase voorbij waren vond ik het tijd om een externe partij in te schakelen. Vooral om ook inhoudelijk ondersteund te worden. Zodoende kwam ik, via een relatie van me, bij Match Plan terecht. Nadien zijn ze betrokken geweest bij het financiële en juridische deel van het traject.  Match Plan heeft ook de waardering herbekeken en de wijze van toetreding samen met mij bepaald.”

Sinds 2013 bent u medeaandeelhouder en bestuurder, hoe gaat het met Comgoed ruim vier jaar later?

“Uitstekend. Sinds mijn start in 2013 hebben we ons succesvol toegelegd op het verder uitrollen van de biomassa divisie. Ook ben ik nauw betrokken geweest bij een professionaliseringsslag die Comgoed moest maken. Deze professionaliseringsslag was nodig doordat Comgoed de afgelopen jaren erg snel was gegroeid.  Mede door mijn inspanningen hebben we nu een goed gepositioneerde en kansrijke biomassa divisie. Daarnaast zijn we als organisatie in omvang en activiteiten gegroeid, maar ook hebben we de professionaliseringsslag weten te realiseren.”

Welke ambities had u voorafgaand aan de overname en in hoeverre heeft u deze kunnen verwezenlijken?

“Mijn ambitie was om op eigen kracht verder te gaan in de business waar ik me thuis voel, een bedrijf verder mee uitbouwen en me als persoon en ondernemer verder ontwikkelen. Vier jaar na het participatietraject kan ik terugkijken en concluderen dat ik mijn ambities heb kunnen waarmaken. De stap tot mede-eigenaar heeft me enorm veel gebracht. De drive en energie die ik in me heb kan ik nu volledig kwijt bij als ondernemer.

Was er ook sprake van een goede match tussen u en de andere aandeelhouders?

“Ja, absoluut! Dit gevoel bestond er vooraf vanuit beide partijen al. Ook Erik Smidt deelde als onafhankelijke derde dit gevoel. Echter, je leert elkaar en het ritme van het bedrijf pas echt kennen na verloop van tijd. De match was en is uitstekend. Het blijft voor mij wel bijzonder dat zoiets zo tot stand kan komen.”

Nooit spijt gehad van de overname?

“Nee, geen moment. Na ruim 12 jaar verschillende functies te hebben bekleed in het bedrijfsleven voelde de stap naar het ondernemerschap als heel natuurlijk. Los daarvan was het op het begin wel even schakelen van een corporate omgeving naar een MKB onderneming. Gelukkig is ook dit soepel verlopen.”

Erik Smidt (Partner Match Plan):

“Ik heb Paul zien binnenkomen als een ambitieuze en energieke man, met de wens om te ondernemen. Hij kwam weliswaar uit een corporate omgeving en diende hierdoor nog wel om te schakelen naar een MKB setting en mentaliteit. Dit betekende bijvoorbeeld onder meer dat niet alle gewenste informatie altijd beschikbaar was, terwijl hij wel een belangrijke beslissing over de participatie diende te nemen. Hierover hebben we gedurende het proces veel gesproken. Ik heb de afgelopen jaren contact met Paul gehouden en vind het heel mooi om te zien dat zijn dromen zijn uitgekomen en dat Paul en Comgoed elkaar op een heel positieve manier hebben versterkt. Een perfect voorbeeld van de juiste man op de juiste plaats bij het juiste bedrijf. Dit hebben de aandeelhouders prima ingeschat”

En het contact met Match Plan?

“Regelmatig heb ik nog contact met Erik Smidt van Match Plan, voornamelijk om te klankborden. Mocht er in de toekomst weer iets gaan spelen, dan zou ik Match Plan hier zeker bij betrekken”.

Heeft u nog tips voor toekomstige MBI’ers?

“Zoek bij het maken van afwegingen een gezonde balans tussen ratio en onderbuikgevoel. Beide zijn belangrijk want volledig zeker weten doe je het nooit. Dat is onderdeel van het ondernemerschap. Daarnaast heeft het mij als persoon veel rust gegeven dat ik voorafgaand aan de participatie samen met Match Plan meerdere scenario’s heb besproken en deels ook had vastgelegd voor het geval het niet succesvol blijkt te zijn.”

Hoe nu verder?

“Mijn ambitie is om Comgoed als organisatie verder te laten groeien. Daarnaast wil ik mezelf als ondernemer nog steeds verder ontwikkelen. Mogelijk ook in combinatie met andere activiteiten. Voor mij is er niets zo mooi als het succesvol (uit)bouwen van mijn ideeën.  

Deel met uw netwerk

Geef een reactie