Kinderopvang kopen


Bent u van plan een kinderopvang te kopen? Daar kunnen verschillende redenen voor zijn. Mogelijk wilt u uw marktaandeel vergroten via acquisities. Of misschien is het uw wens om uw dienstenaanbod uit te breiden. Hierbij valt te denken aan de uitbreiding van een dagopvang in combinatie met een buitenschoolse opvang of een toevoeging van een gespecialiseerde dagopvang gericht op sport. Wat uw situatie ook mag zijn, bij onze adviseurs bent u in goede handen. Als specialist op het gebied van overnames binnen de kinderopvang branche hebben wij al vele overnames waaronder NulVier kinderopvang , Speel-Inn kinderopvang en Dikkedeur Kinderopvang begeleid bij een overname. Hierdoor hebben wij bijvoorbeeld een ruim netwerk en een goed beeld van bij de verschillende partijen binnen de branche.

Match Plan adviseert bij de overname van een kinderopvang

Uitdagingen voorkomen bij een overname

Een acquisitieproces is een intensieve en uitdagende tijd voor iedere ondernemer. Bovendien kan het complex zijn, waardoor professionele ondersteuning aan te raden is. Dit ligt met name in het feit dat een bedrijfsovername voor u waarschijnlijk geen dagelijkse kost is. Dat is het voor ons wel. Wij hebben namelijk alle (branche specifieke) kennis in huis om u van begin tot eind te kunnen begeleiden bij een succesvol acquisitietraject.

Fases in overnameproces kinderopvang

Een acquisitieproces bestaat uit drie opeenvolgende fases. In fase 1 komen de ondernemingsstrategie en de acquisitiestrategie aan bod. Daarna staat in fase 2 het benaderen en in kaart brengen van potentiële overnamekandidaten centraal. Bij het laatste onderdeel, fase 3, staat het tekenen van de intentieovereenkomst en (juridische) afronding centraal.

Fase 1 kopen kinderopvang – overnamestrategie

In de eerste fase bespreken wij samen met u uw ondernemingsstrategie en acquisitiestrategie. Op deze manier zijn wij in staat om onderzoek te doen naar geschikte acquisitiemogelijkheden in de kinderopvangbranche. Enkele vragen die hierbij aan bod komen zijn:

  • Wat is het gewenste aantal locaties?
  • Heeft u nagedacht over de vestigingsplaatsen?
  • Naar wat voor type dienstverlening binnen de kinderopvang bent u op zoek?
  • Bent u op zoek naar een organisatie met bestaande samenwerkingen of niet?

Wij verwerken uw wensen in een geanonimiseerd zoekprofiel. In fase 2 gaan wij daarmee aan de slag.

Fase 2 kopen kinderopvang – longlist en shortlist

De tweede fase is gericht op het benaderen van potentiële overnamekandidaten. Deze lijst met kandidaten wordt ook wel een longlist genoemd. Wij zetten onze kennis van de markt en ons brede netwerk in en benaderen proactief deze kandidaten. Dit mondt uiteindelijk uit in een shortlist, een document dat is voorzien van alle relevante informatie voor een eventuele overname.

Uw zoekprofiel wordt kenbaar gemaakt aan deze partijen en kan leiden tot gerichte kennismakingsgesprekken. Deze gesprekken vinden natuurlijk niet plaats zonder dat er een geheimhoudingsverklaring getekend is. Tijdens de gesprekken wordt op hoofdlijnen informatie uitgewisseld. Verlopen de gesprekken vlot en zijn de perspectieven en gevoelens positief? Dan kunt u – met behulp van ons advies – een bod doen. Daarin is ook de (financierings-)opbouw van de koopsom verwerkt.

Fase 3 kopen kinderopvang – intentieovereenkomst en afronding

In de laatste fase wordt een intentieovereenkomst opgesteld. Hierin staan de contouren van de overname opgenomen. U kunt dan denken aan de koopprijs en de eventueel ontbindende voorwaarden. Zodra deze is getekend komt het boekenonderzoek aan bod. Wij begeleiden de uitvoer van dit onderzoek met behulp van onze partner fiscalisten en -accountants. Als laatste onderdeel komt de koopovereenkomst tot stand en vindt de formele overdracht plaats. Hierna wordt de onderhandelde koopsom betaald en is de koop van de onderneming succesvol afgerond.

Adviseur bij het kopen van een kinderopvang

Ga met een goed gevoel een overnametraject in met Match Plan als uw partner. Wij hebben jarenlange ervaring met koop-en verkooptrajecten en hebben een groot netwerk en specifieke kennis in de kinderopvang. Telkens bewijzen wij onze meerwaarde aan ondernemers zoals u. Zo zorgen wij voor een efficiënt proces, signaleren wij vroegtijdig kansen en eventuele valkuilen en zorgen wij voor een betere communicatie met betrokken partijen. Ook voor het ophalen van financiering kunnen wij u ondersteunen. Dit kan onder meer door in contact te treden met banken of andere partijen uit ons netwerk.

Kinderopvang kopen? Neem vrijblijvend contact op

Wacht niet langer en neem contact op met Match Plan. Als overnameadviseur in de kinderopvang begeleidden wij al meerdere overnametrajecten, waaronder NulVier kinderopvang , Speel-Inn kinderopvang en Dikkedeur Kinderopvang. U ziet wegens privacygevoelige informatie niet alle referenties terug op onze website. Wilt u meer informatie en vrijblijvend met onze adviseurs spreken? Bel naar +31 70 324 41 03 of stuur een email naar info@matchplan.nl.

Stel hier uw vraag


Volg ons op LinkedIn

Blijf via LinkedIn op de hoogte van de laatste deals en ontwikkelingen rondom Match Plan.