KONE en de Kranenburg Group: partnerschap op hoog niveau

KONE Nederland, marktleider in People Flow Solutions en de Kranenburg Group, marktleider in zowel standaard als duurzame en energie-genererende gevelonderhoudsinstallaties hebben een exclusief partnerschap gesloten. Vanaf 1 januari 2012 zal KONE de verkoop van de Kranenburg Group producten voor zijn rekening nemen. De ontwikkeling, productie en assemblage van alle installaties zal door de Kranenburg Group worden uitgevoerd.

KONE is sinds een aantal jaren actief in het gevelonderhouds- en gevelliftinstallatiesegment. In 2005, na de overname van Lalesse is KONE actief gestart met het merkonafhankelijk onderhoud van gevelonderhouds-installaties. In 2006 heeft KONE Borga Bijstede overgenomen, waarmee een stap gezet werd op de nieuwbouw- en vervangingsmarkt. Nu, vijf jaar later, is KONE een belangrijke speler in deze markt met toenemende nieuwbouw- en vervangingsopdrachten en een jaarlijks groeiende onderhoudsportefeuille.

Beide partijen hebben een heldere visie op de integratie van duurzaamheid. KONE voert wereldwijd een eco-efficiënt beleid, van inkoop tot productie, van installatie tot onderhoud. “Installaties moeten bijdragen aan het behoud van een gebouw en zuinig omgaan met energie. De Kranenburg Group heeft de focus gelegd op de 350 dagen per jaar dat een gevelonderhoudsinstallatie stilstaat. Zo levert de Kranenburg Group hybride installaties die energie opleveren zowel tijdens gebruik als wanneer ze stilstaan”, aldus Marco Schuurman, Algemeen Directeur van de Kranenburg Group.

“Door onze krachten bij KONE en bij de Kranenburg Group te bundelen kunnen wij onze positie in de markt versterken. KONE heeft een landelijk dekkend verkoop- en onderhoudsnetwerk. De behoefte van de gebouw-eigenaren neemt toe om onafhankelijk te zijn van hoogwerkers voor het onderhoud van hun panden. Door het partnerschap met de Kranenburg Group is KONE nog beter in staat om in te springen op deze ontwikkeling”, zegt Gerard van Dijk, regio directeur bij KONE.

De merknaam van de Kranenburg Group installaties blijft behouden. De assemblage, engineering en calculatie zal vanaf 1 januari 2012 plaatsvinden vanuit de vestiging van de Kranenburg Group in Nieuwkoop. Verkoop, service en projectmanagement zal vanuit de KONE vestiging in Utrecht plaatsvinden.

Over KONE

KONE is wereldleider in het soepel verplaatsen van personen en goederen in en rond gebouwen. Wij streven naar de beste People Flow™ Experience in steeds drukker wordende gebouwen en verstedelijkte gebieden. Met onze liften, roltrappen, automatische deursystemen en gevelliftinstallaties kan iedereen zich dan ook eenvoudig, veilig en prettig verplaatsen. KONE ondersteunt klanten gedurende de hele levensduur van de installaties: van ontwerp, productie en installatie tot onderhoud en modernisering. Wereldwijd werken bijna 34.000 medewerkers aan onze innovatieve en milieuvriendelijke vervoersoplossingen. Daardoor realiseerden we in 2010 een omzet van 4,98 miljard euro. KONE is in 1910 opgericht. KONE klasse B-aandelen zijn genoteerd op de OMX Nordic

Over de Kranenburg Group

Kranenburg is als smederij in 1880 opgericht door de heer Gijsbert Kranenburg. In 2007 heeft Marco Schuurman de algehele leiding van Kranenburg overgenomen. Enkele jaren later heeft Kranenburg een naamswijziging ondergaan, te weten de Kranenburg Group. De Kranenburg Group nam al snel weloverwogen stappen in de integratie van duurzaamheid, energie en cradle to cradle in haar producten en (productie-)processen. Met het millieu als inspiratiebron heeft de Kranenburg Group enorm geïnvesteerd in duurzame ontwikkelingen. Dit heeft geleid tot baanbrekende productontwikkelingen binnen de branche van gevelonderhoudsinstallaties. De Kranenburg Group is uitgegroeid tot een internationaal, innovatief, veelzijdig, professioneel en klantgericht bedrijf.

Deel met uw netwerk

Geef een reactie