Laura Emmens heeft haar Master in Finance & Investments succesvol afgerond!

Naast haar werkzaamheden bij Match Plan heeft Laura de opleiding Finance & Investments aan de Rotterdam School of Management gevolgd. Eind juni heeft ze deze masteropleiding succesvol afgerond met een 8 voor haar scriptie. Voor haar afstudeerscriptie heeft Laura onderzoek gedaan naar de motieven van Nederlandse crowdlenders, onderstaand is het onderzoek kort samengevat.

Voor het onderzoek heeft zij een enquête verspreid onder meer dan 2.000 crowdlenders van debt-crowdfunding platform Geldvoorelkaar.nl. Hieruit bleek dat Crowdlenders in grote mate op professionele wijze te investeren, waarbij het belangrijkste motief de aantrekkelijke risico-rendementverhouding van het project is. Daarnaast is de ‘funfactor’ een veelvoorkomend motief om te investeren in een crowdlending project. De resultaten lieten zien dat investeerders met meer ervaring vaker het rationele rendementsmotief hebben. Dit is positief voor de professionalisering van crowdfunding als nieuwe financieringsvorm. Opvallend is het verschil tussen vrouwelijke en mannelijke investeerders. Vrouwelijke funders, die in de minderheid zijn (15%), hebben substantieel vaker het sociale motief dan mannen.

Namens het gehele team van Match Plan Corporate Finance willen we Laura van harte feliciteren met deze knappe prestatie!

Deel met uw netwerk

Geef een reactie