Match Plan begeleidt investeringsgroep Ondernemend Kapitaal bij haar tweede overname.

Match Plan is trots dat het investeringsgroep Ondernemend Kapitaal heeft begeleid bij de overname van talentrecruitment, uitzend en detacheringsorganisatie Inventus B.V. Dit is de tweede keer dat Match Plan een overnametraject heeft begeleid voor Ondernemend Kapitaal. Recentelijk heeft Match Plan ook de overname van meubelproducent De Esdoorn voor Ondernemend Kapitaal begeleid.

Foto: het moment waarop de notaris de akten voorleest

Ondernemend Kapitaal

Ondernemend Kapitaal is een pragmatische en ondernemende groep van investeerders welke investeert in MKB- en familiebedrijven. De groep is in 2018 onder begeleiding van Match Plan en accountantskantoor de Groof (huidig Accon AVM) gestart. Het doel is om succesvolle ondernemers gezamenlijk te laten participeren in bestaande organisaties en deze naar een hoger plan te brengen. Dit vindt plaats door financiering van bedrijfsopvolging en groei, inzet van relevante netwerken en inbreng van kennis en ondernemerschap. De meeste investeerders zijn voormalig klanten van Match Plan welke na de verkoop van hun bedrijf aansluiten bij deze gecommitteerde investeringsgroep.

Inventus

Inventus is in 2003 opgericht en gevestigd in Etten-Leur. De organisatie is actief als speler op de markt van personeelsbemiddeling. In aanvulling op de reguliere uitzend- en detacheringswerkzaamheden kijkt Inventus tijdens het werven naast de harde criteria zoals ervaring en opleiding, zeker ook naar het talent van de kandidaat. Zo blijkt uit diverse onderzoeken dat werknemers die werken vanuit hun talent beter presteren, meer intrinsiek gemotiveerd zijn en 15% tot 20% productiever zijn.
Met de inbreng van Ondernemend Kapitaal zullen de ambitieuze groeiplannen van de Inventus verder worden versterkt. Door het inbrengen van relevante kennis en expertise kunnen nieuwe markten en regio’s worden betreden.

Niels Ansems, Reg Schreurs en Erik Smidt van Match Plan hebben Ondernemend Kapitaal in het volledige aankoopproces bijgestaan. Zo is Match Plan aan de hand van de investeringscriteria van Ondernemend Kapitaal actief op zoek gegaan naar een passende propositie. Vervolgens heeft Match Plan de propositie beoordeeld, Inventus gewaardeerd, een indicatieve bieding uitgebracht, onderhandelingen gevoerd, het due diligence onderzoek begeleid, de contracten opgemaakt en de financiering gearrangeerd. Kijk hier voor meer informatie met betrekking tot overname begeleiding.

Voor meer informatie over Ondernemend Kapitaal kijkt u op www.ondernemend-kapitaal.com.

Neem contact met ons op


Volg ons op LinkedIn

Blijf via LinkedIn op de hoogte van de laatste deals en ontwikkelingen rondom Match Plan.

Deel met uw netwerk

Reacties zijn uitgeschakeld voor dit artikel.