Match Plan begeleidt Reinier Haga Groep bij overname LangeLand Ziekenhuis

Het LangeLand Ziekenhuis is toegetreden tot de Reinier Haga Groep na toestemming van de ACM. Hierdoor blijft de continuïteit van de patiëntenzorg in het Zoetermeerse ziekenhuis gewaarborgd.

ziekenhuis LangelandBinnen de Reinier Haga Groep blijft het LangeLand Ziekenhuis een zelfstandig basisziekenhuis met spoedeisende hulp. Doel van de toetreding tot de groep is ook bestaande verwijzingen van het LangeLand Ziekenhuis verder te versterken met behulp van het brede topklinische zorgaanbod van het HagaZiekenhuis en Reinier de Graaf. De ziekenhuizen werken al langer samen op het gebied van dialyse, longziekten, cardiologie en intensive care.

Naast zorgperspectief voor de Zoetermeerse patiënt, biedt de toetreding ontwikkelperspectief voor de medewerkers van LangeLand. Voor alle medewerkers binnen de groep geldt dat de interne arbeidsmarkt vergroot is, wat de kans biedt voor interessante loopbaanontwikkeling.

Match Plan Corporate Finance was financieel adviseur van Reinier Haga Groep in het kader van de toetreding van het LangeLand Ziekenhuis tot de Reinier Haga Groep. De werkzaamheden van Match Plan betroffen onder meer het opstellen van een financiële business case. Vanuit Match Plan hebben Erik Smidt (Partner) en Rens Knevels (Consultant) dit traject begeleid.

Klik hier voor het officiële bericht van de Reinier Haga Groep

Deel met uw netwerk

Geef een reactie