Match Plan begeleidt succesvolle bedrijfsverkoop Emdaplast

Match Plan Corporate Finance heeft de aandeelhouders van Emdaplast B.V. succesvol begeleid bij de verkoop van hun onderneming aan de strategische partij Emdamed B.V.

Beschrijving Onderneming
Emdaplast is een medische groothandel gespecialiseerd in producten ten behoeve van de plastische chirurgie. Sinds de oprichting in de jaren 80’ heeft de onderneming een sterke marktpositie verworven en staat men bekend als solide leverancier van kwaliteitsproducten met een hoogwaardige service. Het productassortiment bestaat uit borstimplantaten, medische hulpmiddelen en postoperatieve kleding. Binnen deze nichemarkt zijn ze exclusief distributeur van Eurosilicone borstimplantaten, drukkleding van Marena en Carefix. De afnemers van Emdaplast zijn erkende privéklinieken en ziekenhuizen in Nederland. Emdaplast is gevestigd in Zoetermeer.

Beschrijving Koper
De Koper Emdamed is een gevestigde toeleverancier aan de gezondheidszorg. Emdamed is gespecialiseerd in het leveren van producten betreffende chirurgie, anesthesie/IC, respiratie en verpleging. De overname door Emdamed van Emdaplast is dan ook ingegeven vanuit strategische en synergetische overwegingen.

Rol Match Plan Corporate Finance
Match Plan heeft de verkoop van Emdaplast van begin tot eind begeleid. We zijn gestart met de indicatieve waardebepaling van de Onderneming om voorafgaand aan het verkooptraject een indicatief beeld te hebben van de marktwaarde. Vervolgens zijn potentiële kopers in kaart gebracht, benaderd en zijn kennismakings- en verdiepingsgesprekken met diverse partijen gevoerd. In de laatste fase heeft Match Plan de aandeelhouders bijgestaan bij de juridische structurering van de transactie, contractonderhandeling en het vastleggen van de afspraken in verschillende overnamedocumenten.

Met het realiseren van deze transactie heeft Match Plan wederom bewezen dat het gespecialiseerd is in de zorgsector. Kijk voor de andere transacties op www.matchplan.nl

Deel met uw netwerk

Geef een reactie