Match Plan Corporate Finance begeleidt de succesvolle verkoop van accountantskantoor De Groof aan accon avm

Match Plan kan met trots melden dat zij de partners van accountantskantoor De Groof uit Veldhoven succesvol hebben begeleid bij de verkoop van hun 100% aandelenbelang aan accountants- en advieskantoor acconavm. In december 2018 heeft de overdracht plaatsgevonden.

De Groof is met haar sterke regionale focus al ruim 80 jaar een gevestigde naam voor mkb-ondernemers in de regio Eindhoven. Kwaliteit en betrokkenheid zijn kernwaarden van De Groof. Hierdoor heeft het accountantskantoor met veel van haar klanten een langdurige en persoonlijke klantrelatie opgebouwd.

acconavm is een advies- en accountantskantoor voor ondernemers in het midden- en kleinbedrijf. acconavm heeft 45 kantoren verspreid door Nederland. Met hun diensten proberen zij ondernemers te stimuleren om hun onderneming naar een hoger plan te brengen.

Al vroeg in het proces was er sprake van een klik tussen De Groof en acconavm, omdat zij dezelfde waarden en focus hebben. Beide partijen gaan voor kwaliteit, het welzijn en succes van relaties staat op #1. Ze blinken uit in betrokken zijn en meedenken met de ondernemer, dankzij de inzet van deskundige medewerkers. Daarbij focussen beide partijen zich op het bedienen van het regionale ondernemerschap.

Dankzij de aansluiting van De Groof bij acconavm zijn de krachten gebundeld en kan binnen de eigen organisatie gebruik worden gemaakt van elkaars kennis en expertise. Dit zorgt voor nog kortere lijnen, waardoor beide partijen hun relaties nog beter en sneller van dienst kunnen zijn.

Rol Match Plan Corporate Finance

Match Plan heeft de verkoop van De Groof van begin tot eind begeleid. Namens Match Plan waren Erik Smidt, Rens Knevels, Reg Schreurs en Lucas Troelstra betrokken bij de opdracht. We zijn gestart met het identificeren van potentiële kopers, om deze vervolgens te benaderen en kennismakings- en verdiepingsgesprekken te voeren met diverse partijen. In de laatste fase heeft Match Plan de aandeelhouders bijgestaan bij de juridische structurering van de transactie, contractonderhandeling en het vastleggen van de afspraken in verschillende overnamedocumenten.

Lees ook meer over de transactie in het persbericht op de website van acconavm.

Deel met uw netwerk

Geef een reactie