Match Plan klant Robot Care Systems wint Herman Wijffels Innovatieprijs 2015

Op 12 november jl. heeft Robot Care Systems de Herman Wijffels Innovatieprijs 2015 gewonnen in de categorie “Vitale Gemeenschappen & Zorg”. Deze prijs wordt sinds 2002 jaarlijks uitgereikt in verschillende categorieën door de Rabobank. Een vakjury beoordeeld de inzendingen op innovatief vermogen, maatschappelijke impact, duurzaamheid, klantfocus en rentabiliteit. De winnaars ontvangen een bedrag van €30.000 om hun innovatie verder te ontwikkelen. Daarnaast krijgen ze toegang tot het internationale netwerk van de Rabobank.

Robot Care Systems heeft de prijs met de robot “LEA” gewonnen. LEA is een zorgrobot, vermomd als rollator, die ouderen helpt bij onder andere het opstaan uit bed en het lopen. Daarnaast meet en herinnert de robot het medicijngebruik van de gebruiker. Het juryrapport noemt LEA ‘een zorgrobot met een functionele vorm en state of the art technologieën en mogelijkheden’.

Match Plan is als financieel adviseur verbonden aan Robot Care Systems met betrekking tot de funding van deze innovatie en ondersteunt verder de onderneming in haar onderhandelingen en (juridische) afspraken met investeerders.

Onderstaand vindt u de link naar het officiële persbericht van Rabobank:
https://www.rabobank.com/nl/press/search/2015/hwi_2015.html

Deel met uw netwerk

Geef een reactie