Match Plan rondt diverse waardebepalingen af

Een waardebepaling kan verschillende doelstellingen hebben en kent daarom ook meerdere varianten. Afgelopen weken hebben wij opnieuw diverse waardebepalingen uitgevoerd. Wij lichten graag enkele varianten aan u toe.

Verschillende waarderingsanalyses

Een algehele waardebepaling van een onderneming vindt vaak plaats bij een (her)financiering, een geschil of een overname van de onderneming. De meest voorkomende waarderingsanalyses zijn een zogenoemde high-level waardering en de uitgebreidere indicatieve waardering.

Een high-level waardering geeft een globaal rekenkundig inzicht in de waarde van uw onderneming. De uitgebreidere analyse om de waarde van een onderneming te bepalen is de zogenoemde indicatieve waardering. Tijdens deze analyse wordt er ook onderzoek gedaan naar onder meer de risico’s, afhankelijkheden en de invloed daarvan op de verdiencapaciteit van de onderneming ( SWOT-analyse, sector/industrie, macro economische verkenning).

Verschillende waarderingsmethodes

Bij een waardering wordt vaak de Discounted Cash Flow als methode gebruikt om de uiteindelijke waarde van de onderneming vast te stellen. Een tweede veelgebruikte methode is een zogenoemde multiple-analyse.

Recent afgeronde verschillende soorten waardebepalingen

Voor Better Studies hebben wij recent een high-level waardering afgerond op basis van de Discounted Cash Flow methode. Voor Buys Glas hebben wij een indicatieve waardering uitgevoerd op basis van de Discounted Cash Flow methode en voor MiCompany hebben we een indicatieve waardering uitgevoerd op basis van een multiple-analyse.

Specifieke waarderingen

Naast de algehele waardebepaling bestaan er ook diverse specifieke waarderingen. Dit kan bijvoorbeeld zijn om de waarde van de goodwill na een overname nader te onderbouwen met betrekking tot onder meer; merknaam, klantrelaties en/of intellectueel eigendom. Of om bijvoorbeeld personeel de mogelijkheid te geven zich in te kopen via personeelsopties. Voor deze vragen hebben we recentelijk voor een klant een Purchase Price Allocation (PPA) afgerond en voor een buitenlandse partij een waardering van personeelsopties verricht.

Recent afgerond

 

 

High-Level waardering o.b.v. discounted cash flow methode

 

 

 

 

Indicatieve waardering o.b.v. multiple-analyse

 

 

 

Indicatieve waardering o.b.v. discounted cash flow methode

Anoniem

Purchase Price Allocation (PPA)

Anoniem

Waardering personeelsopties

Heeft u ook een vraag met betrekking tot de waardebepaling van uw onderneming?

Match Plan heeft alle kennis en expertise in huis om u juist te adviseren. Zo zijn er drie beëdigde Register Valuators werkzaam bij Match Plan. Samen met u doorlopen we een aantal stappen. Zo stellen we eerst een plan van aanpak op, verzamelen we de benodigde informatie en gaan wij vervolgens over tot het uitvoeren van de waardering. U kunt erop vertrouwen dat u daarna een gefundeerd en gekwalificeerd rapport in handen heeft die aansluit op uw wensen.

Stel hier uw vraag


Volg ons op LinkedIn

Blijf via LinkedIn op de hoogte van de laatste deals en ontwikkelingen rondom Match Plan.

Deel met uw netwerk

Reacties zijn uitgeschakeld voor dit artikel.