Match Plan voert Purchase Price Allocation uit voor Royal Reesink

Match Plan heeft Royal Reesink de afgelopen periode meerdere malen ondersteund bij de uitvoering van een Purchase Price Allocation (PPA). De PPA’s vonden plaats in het kader van een drietal acquisities door Royal Reesink. Het gaat om de overnames van AM Automation (Duitsland, 2018), Tingley’s Harvest Center (Canada, 2018) en Smith Mining Equipment (Zuid-Afrika, 2018). Richard Peeters, directeur Valuation bij Match Plan, verzorgde de ondersteuning bij de PPA-vraagstukken.

Purchase Price Allocation uitgevoerd voor Royal Reesink

Over Royal Reesink

Het internationale Royal Reesink is een van de grootste distributeurs van componenten en machines voor de landbouw, magazijninrichting, landschapsonderhoud en grond-, weg- en waterbouw. Het hoofdkantoor is gevestigd in Apeldoorn. Wereldwijd werken er zo’n 2100 medewerkers verspreid over Nederland, Duitsland, België, Denemarken, Kazachstan, Turkije en het Verenigd Koninkrijk. Door de recente overnames heeft de organisatie ook voeten aan de grond in Canada en Zuid-Afrika.

Waardering immateriële activa – Royal Reesink

Bij een overname dient een overnameprijs te worden toegerekend aan de verworven activa. De aankoopsom wordt namelijk verwerkt in de jaarrekening van de partij die de overnames verricht. Zo ook bij Royal Reesink, dat Match Plan benaderde voor ondersteuning bij de PPA’s van de overgenomen bedrijven. De waarderingsopdrachten bestond onder meer uit afzonderlijke identificatie en waardering van immateriële activa en verplichtingen. Denk hierbij aan aspecten met betrekking tot marketing (zoals merknamen) of die gerelateerd zijn aan klanten (zoals distributieovereenkomsten).

PPA door Register Valuator Match Plan

Richard Peeters verzorgde de uitvoering van de PPA’s als Register Valuator (RV). Als een van de drie RV’s bij Match Plan is hij financieel specialist met een gedegen vakkennis en expertise op het vlak van waardebepalingen en bedreven op het vlak van PPA’s en impairment testing (zowel MKB als corporates). Heeft u net als Royal Reesink een vraagstuk op het vlak van waarderingen? Neem vandaag nog contact met onze specialisten via +31 70 324 41 03 of info@matchplan.nl. Een eerste kennismakingsgesprek met onze adviseurs is vrijblijvend.

Stel hier uw vraag


Volg ons op LinkedIn

Blijf via LinkedIn op de hoogte van de laatste deals en ontwikkelingen rondom Match Plan.

Deel met uw netwerk

Reacties zijn uitgeschakeld voor dit artikel.