Mooie deal toont opleving kinderopvangbranche

Van Waarde Magazine

Het Nederlands Instituut van Register Valuators (NIRV) heeft 20 april 2017 de 20e editie van het Van Waarde Magazine uitgegeven. Dit digitale magazine toont via concrete praktijkvoorbeelden de toegevoegde waarde van Register Valuators (RV’s).

Interview Erik Smidt – De Transactie

Voor de 20e editie is Erik Smidt van Match Plan Corporate Finance benaderd voor een interview voor de rubriek “De Transactie”. Dit keer over de bedrijfsovername van NulVier Kinderopvang door het Noorse Norlandia Kinderopvang.

In dit artikel wordt onder meer ingegaan op de voorbereiding van het verkooptraject, de waardebepaling en het vinden van de juiste koper.

Onderstaand vindt u het onderstaande artikel in pdf-format:
Van Waarde Magazine – De Transactie

Overige artikelen

in deze uitgave zijn daarnaast interessante artikelen opgenomen over business valuation. Zo buigen Leen van Hoogdalem en Michel Zwanenburg zich over de vraag of vuistregels zoals EBITDA een goede indicatie geven voor de waarde van een onderneming. Er is aandacht voor TomToms overname van een softwareontwikkelaar voor zelfrijdende auto’s. Deskundigen belichten hoe je vastgoed op de balans waardeert en hoe je in vijf stappen de waarde van je bedrijf verhoogt. Tot slot beschrijft de rubriek Insight’ de verdere professionalisering van onze beroepsgroep.

Het digitaal magazine kunt u vinden op de onderstaande website:
www.vanwaardemagazine.nl

De kinderopvangbranche is uit de dip. De overname van NulVier door Norlandia is daar een recent voorbeeld van. Erik Smidt: “Er waren veel partijen geïnteresseerd en we hebben een prijs gerealiseerd die hoger ligt dan de stand-alone waarde.”

Deel met uw netwerk

Geef een reactie