Novisource onderzoekt mogelijke overname Diesis Consultancy

Match Plan Corporate Finance begeleidt Diesis Consultancy bij de verkoop aan het beursgenoteerde Novisource N.V. Vrijdag 15 augustus jl. heeft Novisource de intentie uitgesproken om Diesis Consultancy over te nemen.

Diesis Consultancy levert advies en ondersteuning op het snijvlak van financiën, bedrijfsprocessen en IT en is gevestigd te Amstelveen. Diesis vertaalt bedrijfsprocessen naar financiële transacties in de administratie, implementeert en configureert software waarin de registratie en verwerking plaatsvind en zorgt voor business intelligence-applicaties om de benodigde informatie te ontsluiten en verstrekken.

Het aan de NYSE Eurnext Amsterdam genoteerde advies en interimbedrijf Novisource is actief op het gebied van business consultancy, interim-management, projectmanagement en ICT. De branchefocus richt zich met name op de financiële sector, alhoewel het ook actief is in de sectoren zorg, utilities en telecom.

Een overname van Diesis Consultancy is een uitstekende aanvulling op het dienstenpakket en kennisgebied van Novisource en onderstreept de wens van Novisource ook middels overnames groei te realiseren. Maart dit jaar kocht Novisource al big data specialist GRiP BI. Voor Diesis betekent een overname het kunnen profiteren van schaalvoordelen en meer commerciële slagkracht.

De komende maanden gaan beide partijen de due diligende (‘boekenonderzoek’) fase in. Wanneer de uitkomsten hiervan positief zijn en het management van beide adviesbedrijven instemmen met de transactievoorwaarden dan zal de deal naar verwachting in september worden afgerond.

Klik op de onderstaande link voor het officiële persbericht:
Persbericht Novisource

Deel met uw netwerk

Geef een reactie