Overname LangeLand Ziekenhuis door Reinier Haga Groep goedgekeurd door ACM

Het Langeland Ziekenhuis in Zoetermeer mag worden overgenomen door de Reinier Haga Groep, waartoe het Haagse HagaZiekenhuis en het Reinier de Graaf Ziekenhuis in Delft behoren.

Dit heeft de Autoriteit Consument en Markt (ACM) donderdag 19 maart jl. bekendgemaakt. De betrokken ziekenhuizen zeggen dat door de overname de continuïteit van het LangeLand Ziekenhuis wordt gewaarborgd. Het uitgangspunt hierbij is dat het noodlijdende Langeland Ziekenhuis een zelfstandig basisziekenhuis blijft met een spoedeisende hulp.

De ACM is van mening dat er met de aanwezigheid van omliggende ziekenhuizen, zoals de ziekenhuizen van MCH-Bronovo in Den Haag en Leidschendam en eventueel de ziekenhuizen in Leiden, Gouda en Rotterdam, voldoende concurrentie is.

Zowel de gemeenteraad van Zoetermeer als de cliëntenraad van het LangeLand Ziekenhuis zijn positief over de overname, omdat het ziekenhuis in Zoetermeer door middel van deze overname blijft bestaan en hierdoor een verdere kwaliteitsverbetering verwachten.

Voorafgaand aan deze goedkeuring heeft Match Plan in opdracht van Reinier Haga Groep een financiële business case opgesteld naar aanleiding van de voorgenomen toetreding van het LangeLand Ziekenhuis tot de Reinier Haga Groep.

Voor het officiële persbericht van de ACM verwijzen we naar de onderstaande link:
Bron: Reinier Haga Groep mag LangeLand Ziekenhuis in Zoetermeer overnemen

Deel met uw netwerk

Geef een reactie