Overnameadviseur Kinderopvang


Onze adviseurs hebben de laatste jaren veel ondernemers in de kinderopvang begeleid bij overnamevraagstukken. Dat heeft ertoe geleid dat we ons steeds meer hebben gespecialiseerd als overnameadviseur in de kinderopvang. Of het nu gaat om de verkoop, aankoop, waardebepaling of financiering van een onderneming: Match Plan is de corporate finance partner waarop u kunt rekenen.
Overnameadviseur kinderopvang - Match Plan is uw partner

Trends en overnames binnen de kinderopvang

De kinderopvang valt binnen de dienstverlenende sector en kent positieve langetermijnperspectieven. Er zijn verschillende ontwikkelingen die ervoor zorgen dat de branche volop in beweging is. Dit komt mede door de aantrekkende economie en financiering vanuit de overheid. Zo worden in 2020 de geïndexeerde bedragen van kinderopvangtoeslag verhoogd voor de dagopvang, buitenschoolse opvang en gastouderopvang. Daarnaast spelen verhoogde normen op pedagogisch vlak en de nieuwe Wet IKK (Innovatie en Kwaliteit Kinderopvang) een belangrijke rol. Niet voor niets zoeken steeds meer kinderopvangorganisaties de samenwerking op. Dit kan door het vormen van integrale kindcentra, of door schaalvergroting en overnames.

Waarom een gespecialiseerd overnameadviseur kinderopvang?

Match Plan is specialist op het gebied van overnames binnen de kinderopvang branche, zo hebben wij eerder NulVier kinderopvang , Speel-Inn kinderopvang en Dikkedeur Kinderopvang begeleid bij een overname. Als gespecialiseerd overnameadviseur in de kinderopvang draagt Match Plan substantieel bij aan het succesvol verloop van een aankoop- of verkooptraject. Zo hebben wij uitgebreide kennis van de kinderopvangmarkt en diens ontwikkelingen. Daarnaast staan wij in contact met een groot netwerk van bedrijven en hebben wij veel ervaring met koop- en verkoopprocessen.

We bevorderen een efficiënt proces, signaleren valkuilen en zorgen voor een goede communicatie tussen alle betrokkenen zoals accountants en fiscaal adviseurs. U krijgt het best mogelijke advies in uw situatie en wij wijken niet van uw zijde. Daarbij ontzorgen wij u zo veel mogelijk tijdens het tijdsintensieve proces, wat ertoe leidt dat u zich kunt richten op uw kinderopvang. Bovendien bieden wij professionele ondersteuning bij alle vormen van overnames. Denk daarbij aan de:

  • Verkoop van kinderopvang;
  • Aankoop van kinderopvang;
  • Waardebepaling van kinderopvang;
  • Financiering van kinderopvang.

Kinderopvang verkopen

Bent u van plan uw kinderopvang te verkopen? Met Match Plan als uw partner krijgt u de optimale mogelijke deal in uw situatie. Vanuit onze ervaring als overnamespecialist weten wij dat het verkopen van een bedrijf een eenmalig en intensief proces is. Het inschakelen van een betrokken en ervaren partner zal er absoluut toe leiden dat u met een zeker gevoel het traject ingaat.

Lees meer: kinderopvang verkopen

Kinderopvang overnemen

Laat Match Plan u helpen uw groeiambities te realiseren. Heeft u een kinderopvang op het oog die u wilt overnemen? Wij helpen u met een succesvol en soepel overnametraject, ongeacht of dat u één of (gefaseerd) meerdere organisaties wilt overnemen. Voorkom onvoorziene uitdagingen bij het overnemen van een kinderopvang. Laat daarom het overnameproces van een kinderopvang door onze professionals begeleiden.

Lees meer: kinderopvang kopen

Waardebepaling kinderopvang

Door onze uitgebreide kennis van de kinderopvangsector hebben wij een uitstekend referentiekader. Wij kennen de branche door en door, wat ertoe leidt dat wij u kunnen adviseren over de waardedrijvende factoren van uw kinderopvangorganisatie. Zo kunt u ons inschakelen voor de prijsbepaling bij een verkooptraject of een acquisitietraject. Ook voeren wij waardebepalingen uit in het kader van geschillen tussen aandeelhouders, echtscheidingen, of juist op verzoek van de ficus.

Onze adviseurs zijn erin gespecialiseerd de waardebepaling van een kinderopvang te verzorgen. Het bepalen van de waarde kan zeer complex proces zijn. Met maar liefst drie Register Valuators in ons team, kunt u rekenen op gedegen vakkennis en expertise op het vlak van business valuation.

Financiering kinderopvang

Of u autonome groei doormaakt, een bedrijf wilt overnemen of investeringsplannen heeft, wij helpen u bij het verkrijgen van optimale financieringscondities. Wij hebben een zeer groot netwerk van financierders en kunnen u met de juiste partijen om tafel krijgen. Bovendien zijn onderhandelingen een sterk punt van ons en dit gebruiken wij graag in uw voordeel. Dankzij onze financiële kennis en advies geniet u van de rust en het vertrouwen dat uw financiering goed geregeld wordt.

Schakel Match Plan in als uw overnameadviseur

Als corporate finance specialist zijn wij uw sparringpartner tijdens het volledige aankoop of verkoopproces. U kunt hierbij denken aan financiële, commerciële en juridische ondersteuning. Onze adviseurs hebben al meerdere overnames, waardebepalingen en financieringen in de kinderopvang met succes begeleid. U kunt onze referenties – zoals NulVier kinderopvang , Speel-Inn kinderopvang en Dikkedeur Kinderopvang – nalezen. Vanwege privacygevoelige informatie plaatsen wij niet al onze referenties op de website. Als u meer informatie wilt en met een van onze specialisten wilt spreken, bel dan naar +31 70 324 41 03 of stuur een email naar info@matchplan.nl. Wij staan u graag te woord.

Stel hier uw vraag


Volg ons op LinkedIn

Blijf via LinkedIn op de hoogte van de laatste deals en ontwikkelingen rondom Match Plan.