Participatie Comgoed Beheer B.V. (terugblik)

Ik heb het gevoel gehad dat ik op de cruciale momenten inhoudelijk goed werd ondersteund, gefundeerd beslissingen kon nemen, en dat ik geen overbodige uren heb ingekocht.

Wat heeft Match Plan CF gedaan voor je?

Match Plan heeft mij ondersteund bij mijn participatie bij Comgoed.

Beschrijving cliënt en Comgoed?

Vooraf aan mijn stap naar het ondernemerschap heb ik ruim 12 jaar vol overtuiging en met veel plezier in het bedrijfsleven verschillende functies bekleedt. Gedurende mijn carrière heb ik het geluk gehad dat ik altijd tijdig de kans heb gekregen door te groeien. Desondanks groeide mijn onrust richting het ondernemerschap ook met de jaren. Uiteindelijk vorig jaar, op mijn 35ste, heb ik de kans gekregen en gegrepen om in het ondernemerschap te stappen. Ik ben mede directeur-eigenaar geworden van Comgoed. Comgoed bestaat inmiddels 11 jaar en is een middel-groot handelsbedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in de vermarkting van compost, biomassa en grond- & reststoffen.

Waarom werd er voor Match Plan CF gekozen?

De werkwijze en attitude van MatchPlan gaf mij de ruimte om enerzijds het proces persoonlijk te houden en anderzijds delen van het proces zelf te doen, maar tegelijkertijd ook delen bij Match Plan neer te leggen.

Wat is je ervaring met ons gedurende het traject?

Match Plan is bij het proces betrokken geraakt vanaf het moment dat er reeds een ondernemingswaardering beschikbaar was en een 1e participatievoorstel was besproken. Vanaf dat moment heeft Match Plan mij ondersteund, geadviseerd en richting gegeven gedurende het proces. Daarnaast heeft Match Plan voor mij op de juiste momenten expertise betrokken die op dat moment in het proces noodzakelijk waren. Onder andere op vlak van juridische, fiscale en accountancy zaken. Hierdoor heb ik het gevoel gehad dat ik op de cruciale momenten inhoudelijk goed werd ondersteund, gefundeerd beslissingen kon nemen, en dat ik geen overbodige uren heb ingekocht. Daarnaast is Match Plan echt leidend geweest in het uitwerken van de verschillende onderliggende overeenkomsten en afspraken. Dit met een duidelijk boodschap dat er twee partijen tevreden moesten zijn met mijn participatie en dat er evenwichtig moest zijn tussen mijn persoonlijk belang en dat van mijn toekomstige compagnons. In het opstellen van de overeenkomsten heeft Match Plan zeer bewust niet alleen gekeken naar toetreden maar ook naar het uittreden bij een tegenvallende samenwerking. Ondanks dat ik hier in mijn gedachten zeker niet mee bezig was.

Deel met uw netwerk

Geef een reactie