Reinier Haga Groep (Dialysecentrum)


Match Plan Corporate Finance was financieel adviseur van Reinier Haga Groep in het kader van de overname van het aandelenbelang van het LangeLand Ziekenhuis in het Dialysecentrum Zoetermeer B.V.

Beschrijving transactie
Het HagaZiekenhuis en het LangeLand Ziekenhuis zijn een overeenkomst aangegaan voor de gezamenlijke ontwikkeling en exploitatie van het Dialysecentrum Zoetermeer. Beide ziekenhuizen waren ieder voor de helft eigenaar van het Dialysecentrum. Echter, is het LangeLand Ziekenhuis in financiële nood terecht gekomen en vanuit die hoedanigheid is besloten om hun belang in het Dialysecentrum te verkopen. Hiermee creëerden ze meer financiële ruimte voor de komende periode.

Naast de overname van het aandelenbelang van het LangeLand Ziekenhuis heeft de Reinier Haga Groep ook de aandelen van het HagaZiekenhuis overgenomen. Hiermee is de Reinier Haga Groep eigenaar geworden van het gehele dialysecentrum.

Rol van Match Plan Corporate Finance
Match Plan heeft ten behoeve van de Reinier Haga Groep een waardebepaling opgesteld. Daarnaast heeft Match Plan de Reinier Haga Groep geadviseerd bij de onderhandelingen en het opstellen van de transactiedocumentatie.

Deel met uw netwerk