Match Plan doet wederom transactie in de Kinderopvang: Dikkedeur te Rotterdam

Match Plan heeft Pedagogische kinderopvang Dikkedeur te Rotterdam begeleid bij de overname van het management. De kinderopvang is via een Management Buy-Out (MBO) overgedragen aan vier medewerkers. Hierbij ondersteunde Match Plan zowel de voormalig aandeelhouder bij de verkoop, als de kopers bij de aankoop. Deze situatie vroeg om transparant en professioneel handelen en schakelen tussen verkopende en kopende partij. Zodoende fungeerde Match Plan-adviseur Hans van de Pas als een spilfunctie en dealmaker voor beide partijen. Uiteindelijk is de verkoop in juli 2019 succesvol afgerond.

Match Plan begeleidt Dikke Deur Kinderopvang

Over Dikkedeur Kinderopvang

De Rotterdamse organisatie Dikkedeur richt zich op kwalitatief hoogstaande kinderopvang in de vorm van dagopvang, Buitenschoolse Opvang (BSO) en een peuterspeelgroep. De onderneming heeft 7 vestigingen verspreid over Rotterdam en beschikt over 375 kindplaatsen. Sinds de oprichting in 1995 en hanteert de organisatie een bijzonder pedagogisch beleid dat wordt nageleefd namens een team van ruim 70 (pedagogische) medewerkers.

Bedrijfsoverdracht via Management Buy Out (MBO)

De directeur/aandeelhouders van Dikkedeur besloten om Match Plan in te schakelen voor begeleiding bij het overnametraject. De keuze voor Match Plan is gemaakt op basis van het track record in de kinderopvang. Uiteindelijk viel de keuze op een MBO, waarbij de onderneming is verkocht aan het zittende management, en dus niet aan een externe partij.

Proces van bedrijfsverkoop

Het volledige proces van een bedrijfsverkoop is binnen dit traject aan bod gekomen. Allereerst zijn de uitgangspunten, doelstellingen en de motieven van de verkoop geĆÆnventariseerd. Vervolgens is er een waarderingsrapport opgesteld voor Dikkedeur. Waar in een regulier verkooptraject wordt gezocht naar een relevante koper, was dat in deze situatie anders. De inmiddels nieuwe eigenaren hadden namelijk al hun interesse getoond in de overname van de kinderopvang. Uitdaging was de financiering van de transactie. Ook dit traject heeft Match Plan voor haar rekening genomen en is er uiteindelijk een hele mooie financiering geregeld.

Fiscale en juridische uitdaging

Belangrijk bij deze deal was het bepalen van de transactiestructuur en het vastleggen van afspraken. Omdat er sprake was van een bedrijfsopvolgingsregeling was er een fiscale en juridische uitdaging die tot een goed einde is gebracht. Ook het juridische traject zoals het opmaken van de koopovereenkomst en het vastleggen van de afspraken tussen de vier kopers, is door de eigen jurist van Match Plan verzorgd.

Match Plan als spilfunctie en dealmaker

Bij een MBO-traject waarbij koper als verkoper worden begeleid is transparantie en professionaliteit essentieel. Daarnaast is het essentieel om zaken fiscaal en juridisch goed uit te denken, te bespreken en vast te leggen. Daarnaast komt er ook een passende bedrijfsfinanciering bij kijken, die bij een MBO vaak erg uitdagend is.

Heeft u ook een vraagstuk in de kinderopvang of een MBO en wilt u eens vrijblijvend in gesprek met een van onze adviseurs? Neem dan contact op via +31 70 324 41 03 of verstuur een email naar info@matchplan.nl.

Stel hier uw vraag


Volg ons op LinkedIn

Blijf via LinkedIn op de hoogte van de laatste deals en ontwikkelingen rondom Match Plan.

Deel met uw netwerk

Reacties zijn uitgeschakeld voor dit artikel.