Purchase price allocation


Na een overname dient de koopprijs van de overgenomen onderneming te worden toewezen aan verschillende overgenomen activa en passiva. Dit wordt in vakjargon ook wel ‘Purchase Price Allocation’ of ‘PPA’ genoemd. Controleplichtige ondernemingen moeten dit traject onder de Richtlijnen voor Jaarverslaggeving (RJ) en onder de internationale richtlijnen (IFRS) na iedere overname uitvoeren. De waardebepalingen van veel materiële zaken is vaak redelijk goed te onderbouwen maar met name het waarderen van de immateriële vaste activa is echt een specialisme. Onze waarderingsspecialisten ondersteunen u graag bij het opmaken van een PPA. Hierbij gebruiken zij diverse modellen en methodes voor het waarderen van bijvoorbeeld de klantrelaties, merknamen en patenten. Al deze methoden hebben specifieke kenmerken en uitgangspunten. Met onze ervaring en expertise bent u verzekerd van de juiste ondersteuning op het juiste moment.

Purchase Price Allocation: ons specialisme 

Match Plan voert PPA’s uit in opdracht van diverse (beursgenoteerde) ondernemingen. Eveneens ondersteunen wij accountantskantoren bij de uitvoering en/of de beoordeling. Match Plan heeft met Drs. Richard Peeters RV MBV dé expertise in huis voor het maken van een Purchase Price Allocation. Richard maakte begin 2019 de overstap naar Match Plan, nadat hij onder andere Senior Manager bij EY is geweest. Hij heeft als Register Valuator brede ervaring in complexe waarderingsvraagstukken en is daarnaast specialist op het gebied van waarderingen voor financiële rapportage doeleinden. Wij werken snel en flexibel, we zijn volledig onafhankelijk en hanteren aantrekkelijke tarieven.

Referentie: Royal Reesink

Tal van organisaties hielpen wij al met verscheidene PPA-vraagstukken. Zo ook Royal Reesink, dat internationaal een van de grootste distributeurs is van componenten en machines voor de landbouw, magazijninrichting, landschapsonderhoud en grond-, weg- en waterbouw.

Royal Reesink logo

Neem direct contact op voor vrijblijvend advies

Wilt u graag een vrijblijvend advies ontvangen omtrent de waardebepaling van uw organisatie? Wacht dan niet langer en neem contact op met Richard Peeters, directeur Valuation bij Match Plan. Met meer dan 10 jaar ervaring bij onder meer Ernst & Young is hij zeer bedreven op het vlak van impairment testing en het uitvoeren van PPA’s (zowel corporates als MKB). Bel Richard op +31 62 487 94 57 of verstuur een email naar richardpeeters@matchplan.nl.