Menu Sluiten
Sluiten
Register Valuator -desktop

Register Valuator

Dé specialist voor de waardebepaling van bedrijven

Lees verder
Terug naar nieuwsberichten
Waardebepaling bedrijf

Wat is een Register Valuator (RV)?

Een Register Valuator is een specialist op het gebied van waardebepaling voor bedrijven. Niet iedereen mag zich een Register Valuator noemen. Dit ben je pas na het succesvol afronden van een tweejarige postdoctorale verdiepingsstudie. Dan heb je de kennis en expertise in huis om een onderneming kundig te waarderen en de meest complexe waarderingsvraagstukken uit te voeren. Na de opleiding wordt de kennis gewaarborgd door een systeem van Permanente Educatie (PE). Een Register Valuator is hierdoor verplicht om zicht te blijven verdiepen. Alle Register Valuators die actief zijn staan ingeschreven bij het NIRV (Nederlands Instituut voor Register Valuators). Dit register is online in te zien via nirv.nl.

</div class>

Creating value together

Hoe gaat een Register Valuator te werk?

Het uitgangspunt voor Register Valuators is om de waarde van een bedrijf te bepalen op basis van de toekomstige verdiencapaciteiten en ondernemingsrisico’s. Register Valuators kijken niet vanuit een controle oogpunt naar een bedrijf, maar vanuit een bedrijfseconomisch oogpunt. Hierin vormt de economische waarde van het bedrijf dus het uitgangspunt, en niet de boekwaarde. Het waarderingsmodel dat vaak wordt gehanteerd is gebaseerd op de netto geldstromen en de samenhangende ondernemersrisico’s. Omdat dit veel meer is dan een simpele rekensom, verdiept een Register Valuator zich in de onderneming en ook in de markt waarin de onderneming actief is. Een Register Valuator kan op basis van verwachte cashflow, een SWOT-analyse (de sterke en zwakke punten en de kansen en bedreigingen van de organisatie), analyse van marktrisico’s en het risicoprofiel van de onderneming de waarde van een bedrijf berekenen.

Van de circa 300 ingeschreven Register Valuators in Nederland zijn er vijf werkzaam binnen het team van Match Plan. Onze waarderingsspecialisten behoren daarmee tot de beste van Nederland. Zo verzekeren wij u van een kundig waarderingsrapport.

Hans van de Pas - Match Plan

Vrijblijvend een adviesgesprek inplannen?

Neem contact op met drs. Hans van de Pas RV Over drs. Hans van de Pas RV