Menu Sluiten
Sluiten
Astro Controls Desktop Header
Lees verder
Terug naar referenties

Bedrijf verkopen

Een mooie management buy-out transactie afgerond bij Astro Controls

Astro Controls heeft onder de begeleiding van Match Plan een deel van de aandelen van Astro Controls overgedragen aan twee medewerkers binnen de onderneming. Belangrijk voor deze transactie waren de wijze van overdracht, de waardebepaling, de financiering en juridische documentatie.

Astro Controls logo
Beschrijving Astro Controls

Referentie

Beschrijving Astro Controls

Astro Controls, opgericht in 1975 en gevestigd in Alphen aan den Rijn, is een groothandel (ook wel solution provider) in o.a. lineaire elektrische actuatoren, unieke pneumatische componenten waaronder snelle en compacte kleppen, stoot- en trillingdempers en collaboratieve robots. Met technisch advies over innovatieve en kwalitatief hoogwaardige producten helpt Astro Controls haar klanten bij het optimaliseren van machines. De onderneming levert binnen Nederland aan bedrijven actief in alle sectoren waar automatisering is.

Referentie

Rol Match Plan

Het startpunt van het traject was voor Match Plan om een waardebepaling van Astro Controls uit te voeren. Op basis van deze waardebepaling is er met de medewerkers (toekomstige aandeelhouders) gesproken over de gezamenlijke doelstellingen en haalbaarheid van de voorgenomen bedrijfsoverdracht. Belangrijk hierbij was om op basis van de waardering gezamenlijk tot een koopprijs en haalbare transactiestructuur te komen, wat vervolgens is vastgelegd in een LOI. Om bij de bank financiering op te halen is er namens Astro Controls een financieringsmemorandum opgesteld, en zijn hiervoor vervolggesprekken gevoerd. Met de geïnteresseerde banken is er vervolgens onderhandeld over de financieringsvoorwaarde en bijbehorende transactiedocumentatie (o.a. garantie- en vrijwaringsbepalingen). Tenslotte heeft Match Plan de heren van Astro Controls kunnen begeleiden bij het opstellen van de diverse juridische overeenkomsten zoals de lenings-, management- en aandeelhoudersovereenkomsten. Match Plan heeft Astro Controls zodoende in het volledige proces van waardering tot en met closing kunnen bijstaan.

In het dealteam zaten Leon Koorevaar, Rens Knevels en Sven Aaldering.

Rol Match Plan – Astro Controls
Hans van de Pas - Match Plan

Vrijblijvend een adviesgesprek inplannen?

Neem contact op met drs. Hans van de Pas RV Over drs. Hans van de Pas RV