Menu Sluiten
Sluiten
Lees verder
Terug naar referenties

Bedrijf overnemen

Match Plan heeft Pedagogische kinderopvang Dikkedeur te Rotterdam begeleid bij de overname van het management.

Match Plan heeft Pedagogische kinderopvang Dikkedeur te Rotterdam begeleid bij de overname van het management. De kinderopvang is via een Management Buy-Out (MBO) overgedragen aan vier medewerkers. Hierbij ondersteunde Match Plan zowel de voormalig aandeelhouder bij de verkoop, als de kopers bij de aankoop. Deze situatie vroeg om transparant en professioneel handelen en schakelen tussen verkopende en kopende partij. Zodoende fungeerde Match Plan-adviseur Hans van de Pas als een spilfunctie en dealmaker voor beide partijen.

Logo_Dikke_Deur_logo
Een bedrijf overnemen

Referentie

Beschrijving Dikkedeur Rotterdam

Dikkedeur Rotterdam is opgericht in 1995 en beschikt over 375 kindplaatsen verspreid over 7 plaatsen in Rotterdam. De ruim 70 (pedagogische) medewerkers zetten zich in voor kwalitatief hoogstaande kinderopvang. Dit uit zich in een dagopvang, peuterspeelgroep en een Buitenschoolse Opvang (BSO).

Referentie

Bedrijfsoverdracht via Management Buy Out (MBO)

De directeur/aandeelhouders van Dikkedeur besloten om Match Plan in te schakelen voor begeleiding bij het overnametraject. De keuze voor Match Plan is gemaakt op basis van het track record in de kinderopvang. Uiteindelijk viel de keuze op een MBO, waarbij de onderneming is verkocht aan het zittende management, en dus niet aan een externe partij.

Belangrijk bij deze deal was het bepalen van de transactiestructuur en het vastleggen van afspraken. Omdat er sprake was van een bedrijfsopvolgingsregeling was er een fiscale en juridische uitdaging die tot een goed einde is gebracht. Ook het juridische traject zoals het opmaken van de koopovereenkomst en het vastleggen van de afspraken tussen de vier kopers, is door de eigen jurist van Match Plan verzorgd.

Bedrijf verkoop klaar
Fusie- en overnameadviseur

Referentie

Rol van Match Plan

Het volledige proces van een bedrijfsverkoop is binnen dit traject aan bod gekomen. Allereerst zijn de uitgangspunten, doelstellingen en de motieven van de verkoop geïnventariseerd. Vervolgens is er een waarderingsrapport opgesteld voor Dikkedeur. Waar in een regulier verkooptraject wordt gezocht naar een relevante koper, was dat in deze situatie anders. De inmiddels nieuwe eigenaren hadden namelijk al hun interesse getoond in de overname van de kinderopvang. Uitdaging was de financiering van de transactie. Ook dit traject heeft Match Plan voor haar rekening genomen en is er uiteindelijk een hele mooie financiering geregeld.

Bedrijf overnemen

Nieuwsgierig naar alle ontwikkelingen in de kinderopvang branche?

Download de whitepaper

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
overnameadviseur kinderopvang
Hans van de Pas - Team

Meer weten over de diensten van Match Plan?

Neem contact op met drs. Hans van de Pas RV Over drs. Hans van de Pas RV