Menu Sluiten
Sluiten
Lees verder
Terug naar referenties

Bedrijf overnemen

Match Plan heeft de overname van LEQUAL begeleid.

Match Plan heeft de overname van digital marketing agency LEQUAL begeleid. LEQUAL is een professioneel digital marketing bureau, gevestigd in Amsterdam. Met een team van enthousiaste specialisten ondersteunen zij ondernemingen met het maximeren van het rendement van de online marketing campagnes. Met de overname is LEQUAL is onderdeel geworden van Happy Horizon.

Overname-Lequal
Een bedrijf overnemen

Referentie

Beschrijving LEQUAL

LEQUAL werd in 2016 opgericht door ondernemer Rick Burgers. Het Amsterdamse digital marketing agency bedient haar klanten door omzet te genereren via internet. Happy Horizon biedt als bureaugroep een breed pakket aan online en offline specialismen voor een zeer divers klantportfolio. De gerichte aankoop van LEQUAL valt binnen de groeistrategie van de organisatie. Als gevolg van deze overname groeit Happy Horizon naar 12 bedrijven verspreid over kantoren in Amsterdam, Apeldoorn, Eindhoven, Nistelrode en Berlijn (Duitsland). In totaal werken er zo’n 220 medewerkers bij de groep.

Referentie

Reden overname

Rick Burgers blijft actief als managing director bij LEQUAL. Dankzij deze aankoop krijgt Happy Horizon meer voet aan de grond in de Nederlandse hoofdstad. Walter van de Wege (CEO van Happy Horizon) geeft in het persbericht aan: “Met de overname van LEQUAL voegen we zowel een aantal mooie klanten als een team van jonge talenten aan onze groep toe. Daarnaast waren we op zoek naar een Amsterdamse basis om onze groeiende groep klanten in die regio ook optimaal te kunnen bedienen”.

Bedrijf verkoop klaar
Fusie- en overnameadviseur

Referentie

Rol van Match Plan

Naast advisering bij het opzetten van de huidige aandeelhoudersstructuur van Happy Horizon in 2016, was dit de zevende overname waar Match Plan Happy Horizon bijstond. LEQUAL werd bijgestaan door een adviseur en schakelde Michiel Dullaert in van Financieel Bedrijfsmanagement B.V (FBM). Het team van betrokken Match Plan adviseurs bestond uit Hans van de Pas en Reg Schreurs. Zij waren onder meer actief bij het correct opstellen van Letter Of Intent (LOI), de onderhandelingsgesprekken en de succesvolle closing van de deal.

Bedrijf overnemen

Nieuwsgierig naar alle ontwikkelingen in de marketing en communicatie branche?

Download de whitepaper

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Sector update M&A Marketing en communicatie
Erik Smidt - Partner Match Plan

Meer weten over de diensten van Match Plan?

Neem contact op met drs. Erik Smidt RV Over drs. Erik Smidt RV