Menu Sluiten
Sluiten
Lees verder
Terug naar referenties

Bedrijf overnemen

Match Plan heeft Ondernemend Kapitaal begeleid bij de overname van L’Unité Groep.

Ondernemend Kapitaal heeft een meerderheidsbelang genomen in L’Unité Groep. Dit betreft de derde acquisitie van Ondernemend Kapitaal waarbij Match Plan het traject vanaf de Letter of Intent tot aan de closing heeft begeleid. L’Unité is een ICT bedrijf uit Huizen en is al ongeveer 30 jaar actief. Ondernemend Kapitaal is samen met Jerry Kleinman (tevens algemeen directeur van L’Unité) aandeelhouder van L’Unité Groep geworden. Eerder heeft Match Plan voor Ondernemend Kapitaal ook de overnames van talentrecruitment, uitzend- en detacheringsorganisatie Inventus begeleid en die van meubelproducent De Esdoorn.

L’unite
Een bedrijf overnemen

Referentie

Beschrijving L'Unité

L’Unité is in 1991 opgericht door André Colletta (huidige verkoper). L’Unité is het Franse woord voor eenheid, oftewel “Eenheid in Automatisering”. André Colletta heeft in heeft in 2009 al een deel van de aandelen overgedragen aan zijn compagnon Jerry Kleinman. Na een jarenlange goede samenwerking en verdere groei van de Onderneming, wilde André ook het restant van zijn aandelen verkopen aan Jerry. Via de adviseur van Jerry Kleinman is hij in contact gekomen met Ondernemend Kapitaal. Door de samenwerking met Ondernemend Kapitaal aan te gaan zijn nieuwe investeringen mogelijk en zullen groeiplannen van de L’Unité Groep nog verder worden versterkt. Daarnaast brengt Ondernemend Kapitaal relevante kennis en expertise. Lead investor vanuit Ondernemend Kapitaal is KoutersVanderMeer uit Bussum; zij zijn een bureau voor prestatie verbetering waarbij zij de focus hebben op IT beheersing. Ze kunnen dus enerzijds energie en kennis toevoegen en anderzijds wordt er ook in het klantenbestand synergie gevonden.

Referentie

Beschrijving Ondernemend Kapitaal

Ondernemend Kapitaal is een pragmatische en ondernemende groep van investeerders welke investeert in MKB- en familiebedrijven. De groep is in 2018 onder begeleiding van Match Plan en accountantskantoor de Groof (huidig Accon AVM) gestart. Het doel is om succesvolle ondernemers gezamenlijk te laten participeren in bestaande organisaties en deze naar een hoger plan te brengen. Dit vindt plaats door het stimuleren, faciliteren en financieren van groei, inzet van relevante netwerken en inbreng van kennis en ondernemerschap. De meeste investeerders zijn voormalig klanten van Match Plan welke na de verkoop van hun bedrijf aansluiten bij deze gecommitteerde investeringsgroep.

Bedrijf verkoop klaar
Fusie- en overnameadviseur

Referentie

Rol van Match Plan

Match Plan is namens Ondernemend Kapitaal in contact gekomen met Jerry Kleinman, via zijn adviseur Arjo van Trigt. Tijdens het eerste gesprek met Jerry is ingegaan op de strategische toekomst visie van L’Unité en Jerry. Hieruit bleek een ambitieus groeiplan waarbij de kennis, expertise en financiële slagkracht van Ondernemend Kapitaal een perfecte match bleek. Vervolgens hebben we in eerste instantie met toekomstig medeaandeelhouder gesproken over hoe de aandeelhoudersverhoudingen en rolverdeling zouden worden. Vervolgens zijn we het aankoop proces ingegaan waarbij stakeholder management zeer belangrijk is geweest gezien de vele betrokken partijen.

Bedrijf overnemen

Nieuwsgierig naar alle ontwikkelingen in de IT & Online branche?

Download de whitepaper

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Sector update IT en Online 2020
Hans van de Pas - Team

Meer weten over de diensten van Match Plan?

Neem contact op met drs. Hans van de Pas RV Over drs. Hans van de Pas RV