Menu Sluiten
Sluiten
Lees verder
Terug naar referenties

Bedrijf overnemen

Match Plan heeft Ondernemend Kapitaal begeleid bij de overname van L’Unité Groep.

Ondernemend Kapitaal heeft een meerderheidsbelang genomen in L’Unité Groep. Dit betreft de derde acquisitie van Ondernemend Kapitaal waarbij Match Plan het traject vanaf de Letter of Intent tot aan de closing heeft begeleid. L’Unité is een ICT bedrijf uit Huizen en is al ongeveer 30 jaar actief in het vakgebied. Ondernemend Kapitaal is samen met Jerry Kleinman (tevens algemeen directeur van L’Unité) aandeelhouder van L’Unité Groep geworden. Eerder heeft Match Plan voor Ondernemend Kapitaal ook de overnames van talentrecruitment, uitzend- en detacheringsorganisatie Inventus en meubelproducent De Esdoorn begeleid.

L’unite
waardebepaling bedrijf

Referentie

Beschrijving L'Unité

L’Unité is in 1991 opgericht door André Colletta (huidige verkoper). André Colletta heeft in heeft in 2009 al een deel van de aandelen overgedragen aan zijn compagnon Jerry Kleinman. Na een jarenlange goede samenwerking en verdere groei van de onderneming heeft André nu ook het restant van zijn aandelen verkocht aan Jerry. Via de adviseur van Jerry Kleinman is hij in contact gekomen met Ondernemend Kapitaal. Door de samenwerking met Ondernemend Kapitaal aan te gaan zijn nieuwe investeringen mogelijk en zullen de groeiplannen van de L’Unité Groep verder worden versterkt. Daarnaast brengt Ondernemend Kapitaal relevante kennis en expertise. Hoofdinvesteerder vanuit Ondernemend Kapitaal is KoutersVanDerMeer uit Bussum; een bureau voor prestatie verbetering met een focus op IT beheersing. Kennis toevoegen en synergie met het klantenbestand stonden centraal.

Referentie

Beschrijving Ondernemend Kapitaal

Ondernemend Kapitaal is een pragmatische en ondernemende groep van investeerders welke investeert in MKB- en familiebedrijven. De groep is in 2018 onder begeleiding van Match Plan en accountantskantoor de Groof (huidig Accon AVM) gestart. Het doel is om succesvolle ondernemers gezamenlijk te laten participeren in bestaande organisaties en deze naar een hoger plan te brengen. Dit vindt plaats door het stimuleren, faciliteren en financieren van groei, inzet van relevante netwerken en inbreng van kennis en ondernemerschap. De meeste investeerders zijn voormalig klanten van Match Plan welke na de verkoop van hun bedrijf aansluiten bij deze gecommitteerde investeringsgroep.

Overnameadviseur
Fusie- en overnameadviseur

Referentie

Rol van Match Plan

Match Plan is namens Ondernemend Kapitaal in contact gekomen met Jerry Kleinman, via zijn adviseur Arjo van Trigt. Tijdens het eerste gesprek met Jerry is ingegaan op de strategische toekomstvisie van L’Unité. Hieruit bleek een ambitieus groeiplan waarbij de kennis, expertise en financiële slagkracht van Ondernemend Kapitaal een perfecte match bleek. Vervolgens hebben we in eerste instantie met toekomstig medeaandeelhouder gesproken over hoe de aandeelhoudersverhoudingen en rolverdeling zouden worden. Tot slot zijn we het aankoop proces ingegaan, waarbij stakeholder management zeer belangrijk is geweest, gezien de vele betrokken partijen.

Hans van de Pas - Match Plan

Vrijblijvend een adviesgesprek inplannen?

Neem contact op met drs. Hans van de Pas RV Over drs. Hans van de Pas RV