Menu Sluiten
Sluiten
Lees verder
Terug naar referenties

Bedrijf overnemen

Match Plan heeft Reinier Haga Groep begeleid in het kader van de overname van het aandelenbelang van het LangeLand Ziekenhuis.

Het LangeLand Ziekenhuis is toegetreden tot de Reinier Haga Groep na toestemming van de ACM. Hierdoor blijft de continuïteit van de patiëntenzorg in het Zoetermeerse ziekenhuis gewaarborgd. Match Plan was financieel adviseur van Reinier Haga Groep in het kader van de overname van het aandelenbelang van het LangeLand Ziekenhuis in het Dialysecentrum Zoetermeer B.V.

Reinier Haga Groep
waardebepaling bedrijf

Referentie

Beschrijving transactie

Het HagaZiekenhuis en het LangeLand Ziekenhuis zijn een overeenkomst aangegaan voor de gezamenlijke ontwikkeling en exploitatie van het Dialysecentrum Zoetermeer. Beide ziekenhuizen waren ieder voor de helft eigenaar van het Dialysecentrum. Echter is het LangeLand Ziekenhuis in financiële nood terecht gekomen. Vanuit die hoedanigheid is besloten om hun belang in het Dialysecentrum te verkopen. Hiermee creëerden ze meer financiële ruimte voor de komende periode.

Naast de overname van het aandelenbelang van het LangeLand Ziekenhuis heeft de Reinier Haga Groep ook de aandelen van het HagaZiekenhuis overgenomen. Hiermee is de Reinier Haga Groep eigenaar geworden van het gehele dialysecentrum.

Referentie

Reden overname

Binnen de Reinier Haga Groep blijft het LangeLand Ziekenhuis een zelfstandig basisziekenhuis met spoedeisende hulp. Het doel van de toetreding tot de groep is ook bestaande verwijzingen van het LangeLand Ziekenhuis verder te versterken met behulp van het brede topklinische zorgaanbod van het HagaZiekenhuis en Reinier de Graaf. De ziekenhuizen werken al langer samen op het gebied van dialyse, longziekten, cardiologie en intensive care.

Naast zorgperspectief voor de patiënt, biedt de toetreding ontwikkelperspectief voor de medewerkers van LangeLand. Voor alle medewerkers binnen de groep geldt dat de interne arbeidsmarkt vergroot is, wat de kans biedt voor interessante loopbaanontwikkeling.

Overnameadviseur
Fusie- en overnameadviseur

Referentie

Rol van Match Plan

Match Plan heeft ten behoeve van de Reinier Haga Groep een waardebepaling opgesteld. Daarnaast heeft Match Plan de Reinier Haga Groep geadviseerd bij de onderhandelingen en het opstellen van de transactiedocumentatie.

Erik Smidt - Match Plan

Vrijblijvend een adviesgesprek inplannen?

Neem contact op met drs. Erik Smidt RV Over drs. Erik Smidt RV