Menu Sluiten
Sluiten
Lees verder
Terug naar referenties

Bedrijf verkopen

Match Plan heeft Julian Wagenhuis begeleid bij de verkoop van 100% van zijn aandelenbelang van Translation Kings.

Match Plan is trots op het succesvol begeleiden van ondernemer Julian Wagenhuis (28 jaar) bij het verkopen van zijn 100% aandelenbelang in Translation Kings aan de heren Paul Kranendonk en Lucas Covers. Match Plan heeft Julian Wagenhuis gedurende het gehele verkooptraject bijgestaan en geadviseerd. Binnen 8 maanden hebben we dit verkooptraject tot volle tevredenheid van onze opdrachtgever afgerond.

Translation kings logo
Een bedrijf overnemen

Referentie

Beschrijving Translation Kings

Translation Kings werd in 2007 door Julian Wagenhuis opgericht. Inmiddels is dit vertaalbureau uitgegroeid tot een gecertificeerd bureau met meer dan 15.000 klanten. Met haar 1.100 vertalers is Translation Kings in staat een breed arsenaal aan content te vertalen naar 150 verschillende talen. Met haar op maat gemaakte, volledig cloud-gebaseerd systeem is Translation Kings in staat om een breed scala van klanten te voorzien van haar diensten. De belangrijkste klanten van Translation Kings zijn MKB ondernemers, multinationals, stichtingen, maar ook de overheid en particulieren behoren tot haar klantenbestand. De klantwerving vindt alleen maar online plaats.

Het doel van Translation Kings: Professionele vertalingen naar alle talen tegen zeer scherpe prijzen gekoppeld aan een snelle levering.

Referentie

Rol van Match Plan

We zijn het verkoopproces gestart met het schrijven van een informatiememorandum en het opstellen van long lists van strategische en financiële partijen. Na de marktintroductie hebben we met 15 partijen gesproken, waarvan 7 partijen een serieus bod hebben gedaan. Uiteindelijk hebben we, na diverse onderhandelingsrondes, een letter of intent getekend met TSM Partners. Match Plan heeft vervolgens het proces van het boekenonderzoek begeleid en heeft met de “eigen” jurist de contractdocumentatie verzorgd.

Bedrijf verkoop klaar
Foto referentie Translation Kings

Referentie

Terugblik met de klant

Aan het eind van de dag is een deal sluiten een hele emotionele gang van zaken. Hoe graag je er ook zakelijk in wilt staan zal de realiteit uitwijzen dat dit niet gaat. In mijn geval is dit goed uitgevallen in nauwe samenspraak met Hans van de Pas. Ik kan Match Plan niet genoeg dankbaar zijn voor het eindresultaat van de deal. Als ondernemer denk je dat je veel weet op verschillende vlakken. Tijdens de verkoop van mijn bedrijf kwamen er honderden vragen naar voren waar je niet gemakkelijk uit komt. Gedurende het hele adviestraject is alles ter sprake gekomen en is alles opgelost.

Als je eenmaal tot een deal bent gekomen moet je alles juridisch gaan fine-tunen. Iets waar je echt niet mee bezig wilt zijn, maar er wel bij hoort. Dit is een behoorlijk intensief traject vanwege eerdere onderhandelingen en gesprekken. Gelukkig heeft Match Plan hier een in-house gespecialiseerde jurist voor. Hij heeft zijn werk ontzettend netjes gedaan en zeer goede voorwaarden in mijn voordeel gebracht.

Bedrijf verkopen

Nieuwsgierig naar alle ontwikkelingen in de IT & Online branche?

Download de whitepaper

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Sector update IT en Online 2020
Hans van de Pas - Team

Meer weten over de diensten van Match Plan?

Neem contact op met drs. Hans van de Pas RV Over drs. Hans van de Pas RV