Menu Sluiten
Sluiten
Header desktop veiling

Vendu – Bedrijf verkopen

Bezoek de website van Vendu Rotterdam
Lees verder
Terug naar referenties

Bedrijfsverkoop

Match Plan begeleidt de aandeelhouders van de Coöperatieve Vereniging Notarishuis bij de verkoop van veilinghuis Vendu Rotterdam.

Wij zijn erg trots dat wij de aandeelhouders van Vendu Rotterdam hebben mogen begeleiden bij de verkoop van de organisatie.

Vendu logo
Closing Vendu

Referentie

Over de deal

De leden van de Coöperatieve Vereniging, 48 notarissen uit Rotterdam en omgeving, hadden op 29 december vorig jaar ingestemd met het voornemen tot verkoop. Met de verkoop komt een einde aan een lange periode van maar liefst 209 jaar waarin het Rotterdamse veilinghuis in handen was van het Rotterdamse notariaat. De organisatie is verkocht aan Wim Moerman.

Referentie

Beschrijving koper

Koper Wim Moerman is al ruim 30 jaar verbonden aan Vendu Rotterdam, eerst als controlerend accountant en de laatste tien jaar als medebestuurslid van de Coöperatieve Vereniging: ‘Ik ben heel trots dat ik leiding mag geven aan dit prachtige instituut. Mijn voorgangers hebben een veilinghuis neergezet dat haar plek in het veilingwezen verworven heeft. Samen met het team en onze transporteur Jan den Otter, werken we verder aan de uitbouw van het veilinghuis. Kwaliteit en service van onze dienstverlening staan hierbij voorop.

Ik ben de notarissen dankbaar dat zij het vertrouwen hebben, dat ik samen met het team de continuïteit van het veilinghuis de komende decennia kan veiligstellen.

Closing Vendu 3
Closing Vendu 2

Bedrijfsverkoop

Reden van verkoop

Notaris Astrid Fokkema Schute, voorzitter van het bestuur van de Coöperatieve Vereniging, laat weten trots te zijn op hetgeen het ‘Rotterdamse Notariaat’ met het veilinghuis door de eeuwen heen voor de stad Rotterdam heeft mogen betekenen.

´Tijdens de oprichting van het veilinghuis rond 1812 lag het initiatief bij een aantal Rotterdamse notarissen om gezamenlijk een pand aan te schaffen zodat er één vaste plek ontstond waar alle openbare verkopingen konden plaatsvinden: het “Rotterdamse Notarishuis“.  In de daaropvolgende 209 jaar is dit Notarishuis uitgegroeid tot een volwaardig en alom bekend officieel veilinghuis: het B.V. Vendu Notarishuis. Toen en nog steeds het enige in de Maasstad.

Het eigendom van dit veilinghuis is in handen van een groep van 48 Rotterdamse notarissen. Dat de 48 individuele leden daarmee ook de verantwoordelijkheid droegen voor de bedrijfsvoering, werd niet langer als passend geoordeeld. Dat was de reden voor het bestuur om de verkoop van het Veilinghuis, toen een enthousiaste koper zich daartoe aandiende, serieus te onderzoeken.

Als bestuur zijn wij erg blij dat wij het veilinghuis hebben kunnen verkopen aan Wim Moerman die in verschillende hoedanigheden al ruim 30 jaar extern betrokken is bij het Vendu Rotterdam. Een koper met het stellige voornemen om samen met het enthousiaste team medewerkers het Vendu Rotterdam als ‘parel voor de stad’ te behouden en de reputatie hoog te houden.´

Een bedrijf verkopen

Rol van Match Plan

Match Plan heeft de Coöperatieve Vereniging Notarishuis bij het verkoopproces begeleid. Denk hierbij aan het voeren van de onderhandelingen, het opmaken van de intentieovereenkomst en koopovereenkomst. Vanuit Match Plan zaten Hans van de Pas en Reg Schreurs in het dealteam.

Overnameadviseur logistiek en productie
Hans van de Pas - Match Plan

Vrijblijvend een adviesgesprek inplannen?

Neem contact op met drs. Hans van de Pas RV Over drs. Hans van de Pas RV