Menu Sluiten
Sluiten
Desktop header – Zoek profiel voorbeeld

Zoekprofiel – Bedrijf overnemen

29 januari 2024

Lees verder
Terug naar nieuwsberichten
Bedrijf overnemen

Voorbeeld van een zoekprofiel

Een bedrijf overnemen is een grote stap en over het algemeen iets wat u maar één keer in uw leven doet. Dit traject vraagt veel specifieke kennis en er komen diverse disciplines aan bod. In stap 2 bij een bedrijfsovername wordt er een profielschets opgemaakt. Deze stap wordt ondernomen wanneer u nog geen bedrijf op het oog heeft om over te nemen. Dit is een belangrijke stap om duidelijk in kaart te brengen naar wat voor type bedrijf u op zoek bent. Om een goed beeld te krijgen van het soort bedrijf dat u wilt overnemen en welke mogelijkheden er zijn in de markt, is het belangrijk om een zo gedetailleerd mogelijke profielschets op te maken. In dit artikel vindt u een voorbeeld hoe een zoekprofiel eruit ziet.

Zoekprofiel voorbeeld - Project United

Voorbeeld - Project United

Voor elk profiel wordt een passende naam verzonnen. De onderneming van de opdrachtgever wordt niet bij naam genoemd vanwege privacy redenen. Pas wanneer er concrete interesse is, wordt door middel van een geheimhoudingsverklaring, ofwel een non-disclosure agreement (NDA), de naam bekend gemaakt.

Het zoekprofiel, ook wel acquisitieprofiel genaamd, bestaat uit twee delen: het profiel voor de gezochte acquisitietarget en het profiel van de opdrachtgever.

Profiel gezochte Acquisitietarget

In dit stuk van het zoekprofiel wordt het ideale bedrijf omschreven om over te nemen voor de opdrachtgever. Dit stuk bevat de volgende elementen:

  • In welke bedrijfstak/sector moet de onderneming opereren
  • Waaruit bestaat de corebusiness van de over te nemen organisatie
  • Wat is de omvang van de onderneming die bij u past (omzet, FTE’s en/of rendement)
  • Naar wat voor bedrijfscultuur gaat uw voorkeur uit
  • Wat voor rol wilt u binnen de organisatie gaan vervullen? Wilt u bijvoorbeeld zelf het management gaan voeren of alleen vanuit een adviserende rol actief zijn.
  • Zijn er specifieke voorkeuren qua vestigingsplaats of vestigingsomgeving

Profiel Opdrachtgever

In dit deel van het zoekprofiel wordt de opdrachtgever omschreven. De bovengenoemde punten voor een gezocht profiel worden beantwoord voor de opdrachtgever zodat de geïnteresseerde profielen een beeld hebben wat voor onderneming de opdrachtgever is. Pas bij concrete interesse wordt de naam van de opdrachtgever bekend gemaakt, mits er een geheimhoudingsverklaring is ondertekend.

Zoek profiel - Project United 2
Hans van de Pas - Match Plan

Vrijblijvend een adviesgesprek inplannen?

Neem contact op met drs. Hans van de Pas RV Over drs. Hans van de Pas RV