Menu Sluiten
Sluiten
Lees verder
Terug naar referenties

Bedrijf overnemen

Match Plan heeft investeringsgroep Ondernemend Kapitaal succesvol heeft begeleid bij de aankoop van meubelproducent De Esdoorn.

Match Plan is trots om mede te delen dat het de investeringsgroep Ondernemend Kapitaal succesvol heeft begeleid bij de aankoop van meubelproducent De Esdoorn.

de Esdoorn logo
waardebepaling bedrijf

Referentie

Beschrijving de Esdoorn

De activiteiten van De Esdoorn zijn het ontwerpen en produceren (in haar eigen fabriek) van hoogwaardig meubilair voor de kinderopvang. Hierbij kan gedacht worden aan kinderdagverblijven, de buitenschoolse opvang, peuterspeelzalen, gastouders en scholen.​ De producten van De Esdoorn onderscheiden zich door een vooruitstrevend ontwerp in combinatie met praktisch gebruik. Bij de Esdoorn werken circa 20 medewerkers.

Referentie

Beschrijving Ondernemend Kapitaal

Ondernemend Kapitaal bestaat uit een pragmatische en ondernemende groep met investeerders in het MKB, die graag gezamenlijk participeren in rendabele MKB- en familiebedrijven. Met ca. tien participanten is de groep in staat om, naast kapitaal, specifieke kennis en ervaring ook ondernemerschap aan deze bedrijven toe te voegen.

Met de inbreng van Ondernemend Kapitaal kunnen de ambitieuze groeiplannen van de Esdoorn verder worden versterkt. Zo streeft men naar een omzetverhoging van 33% in 2019 met tevens een forse verbetering van de EBITDA-marge. Ondernemend Kapitaal zal, samen met het bestaande management, verdere groei gaan realiseren door de uitbreiding naar andere sectoren waaronder onderwijs en zorg. Door te investeren in optimalisatie van het machinepark en 3D CAD/CAM zullen er tevens mooie efficiency voordelen behaald kunnen worden. Doel is hiermee om ook de bestendigheid van De Esdoorn te versterken.

Overnameadviseur
Fusie- en overnameadviseur

Referentie

Rol van Match Plan

Match Plan heeft Ondernemend Kapitaal in het volledige proces bijgestaan. Match Plan heeft de propositie beoordeeld, gewaardeerd, onderhandeld, financiering opgehaald, het due diligence onderzoek begeleid  en de contracten opgemaakt.

Hans van de Pas - Match Plan

Vrijblijvend een adviesgesprek inplannen?

Neem contact op met drs. Hans van de Pas RV Over drs. Hans van de Pas RV