Menu Sluiten
Sluiten
in-lite header desktop
Lees verder
Terug naar referenties

Bedrijf verkopen

In-lite verlicht de weg naar internationaal succes met 3d investors als meerderheids- aandeelhouder

3d investors wordt meerderheidsaandeelhouder van In-lite, Nederlands marktleider in premium outdoor lighting. Samen met oprichter en CEO Jürgen van Dijk en het management team van in-lite, zal 3d investors, in-lite de komende jaren helpen internationaal verder te groeien. Het management team blijft operationeel actief en financieel verbonden in en met de onderneming. Met deze investering kan in-lite de volgende grote stappen zetten in het realiseren van haar internationale groeiambities en het verder versterken van haar marktpositie in o.a. de Verenigde Staten en Canada.

In-lite logo
Beschrijving in-lite

Referentie

Beschrijving In-lite

In-lite is gevestigd in Gorinchem, heeft ca. veertig medewerkers in dienst en ontwerpt, produceert en verkoopt toonaangevende premium buitenverlichting gebaseerd op laagspanning. Hierin heeft het een sterke focus op midden en hoge segment tuinen welke via tuin professionals worden verkocht en aangelegd. In-lite verlichting wordt in meerdere high-end projecten gebruikt zoals luxueuze Resorts & Hotels, diverse sterrenrestaurants in binnen- en buitenland en de meest exclusieve particulieren tuinen. Het bedrijf is binnen zijn segment marktleider in Nederland en exporteert naar meer dan 20 landen, waaronder Scandinavië, Duitsland en België en heeft een mooie marktpositie uitgebouwde in de USA en Canada. Het is de missie van in-lite is om wereldwijd van iedere buitenruimte een unieke plek te maken waar men in de avonduren volop van kan genieten.

Jürgen van Dijk

Oprichter en CEO van In-lite

Dankzij deze investering van 3d investors kunnen we ons kapitaal versterken en in-lite internationaal verder laten groeien. Onze ambitie  is om hét merk in outdoor lighting te worden in West-Europa en Noord-Amerika. Bij in-lite  mvinden we immers dat iedere tuin mooi verlicht moet zijn omdat alleen dan de échte magie  montstaat. Dankzij de expertise van 3d investors halen we ervaren ‘bedrijvenbouwers’ en ondernemers aan boord. Die zullen vanuit de bestaande basis helpen om de groei van het bedrijf te versnellen. Ik ben dan ook blij dat ik samen met mijn team en 3d investors de volgende jaren kan bouwen aan ons mooie bedrijf.

Referentie

Beschrijving 3d investors

3d investors is een familiebedrijf met 25 jaar ervaring in langetermijninvesteringen en vastgoedontwikkeling. Het bedrijf helpt ondernemers alles uit de kast te halen en werkt samen met het management van deze ondernemingen om hun visie waar te maken. 3d investors beschikt over een uitgebreid netwerk en kennis om in-lite naar het niveau te krijgen dat ze ambiëren; nummer één buitenverlichtingsmerk zijn in binnen- en buitenland. Daarnaast is 3d investors ook een vaste en lange termijn aandeelhouder in een aantal beursgenoteerde groepen (KBC, Ackermans & van Haaren, Atenor en Barco), in niet-beursgenoteerde ondernemingen (waaronder o.a. Studio 100, Jati&Kebon, Care Cosmetics, Pauwels Consulting, Zenitel, DSIT en 3P).

Beschrijving 3d investors
Rol Match Plan – in-lite

Referentie

Rol van Match Plan

Match Plan heeft in-lite gedurende het gehele proces geadviseerd. Hier hebben wij onder andere geholpen bij:

  • Het opstellen van een informatiememorandum
  • Het voeren van kennismakingsgesprekken met geïnteresseerde kopers
  • Het analyseren van en begeleiding bieden bij het beoordelen van de biedingen
  • Het voeren van onderhandelingen met de geselecteerde geïnteresseerde kopers
  • Advies omtrent de intentieovereenkomst
  • Het coördineren van het boekenonderzoek
  • Eindonderhandelingen richting de closing

Vanuit Match Plan zaten Rens KnevelsPhil van Mulken en Erik Smidt in het dealteam.

Drs-Hans-van-de-Pas-RV-350x544-overnameadviseur-van-het-jaar-2022

Vrijblijvend een adviesgesprek inplannen?

Neem contact op met drs. Hans van de Pas RV Over drs. Hans van de Pas RV