Menu Sluiten
Sluiten
Desktop header JOYinCARE 1
Lees verder
Terug naar referenties

Bedrijf overnemen

Match Plan begeleidt JOYinCARE met de uitbreiding van TR-Care

JOYinCARE, specialist op het gebied van til- en transferhulpmiddelen, breidt via een strategische partnerschap uit met TR-Care. Hierdoor breiden zij het productenportfolio uit met o.a. plafondliften. Hoewel de twee bedrijven separaat blijven opereren, profiteren zij van kennisdeling, commerciële kansen en een sterkere positie in de markt van zorghulpmiddelen. Beide ondernemingen hebben klantgerichte serviceverlening hoog in het vaandel staan. Deze transactie maakt onderdeel uit van de buy-and-build strategie die JOYinCARE in 2020 samen met Karmijn Kapitaal is gestart.

JOYinCARE logo
Beschrijving JOYinCARE

Referentie

Beschrijving JOYinCARE

JOYinCARE is actief als producent en leverancier van til- en transferhulpmiddelen specifiek voor de zorg. Samen met zorgverleners, cliënten en paramedici bedenkt JOYinCARE oplossingen voor elke unieke behoefte. Om de zorg zowel voor nu als in de toekomst beschikbaar en betaalbaar te houden, pakt JOYinCARE fysieke belasting stap voor stap aan. JOYinCARE speelt hiermee in op de toenemende vraag om fysieke overbelasting bij zorgverleners terug te dringen. Als onderdeel van haar totaal aanpak onderzoekt JOYinCARE de problematiek en de oplossingen in de praktijk en ondersteunen en adviseren hun specialisten bij de implementatie.

Referentie

Beschrijving TR-Care

Al bijna 30 jaar is TR-Care gespecialiseerd in het inrichten van sanitaire ruimtes en leveren van tilsystemen voor de gezondheidszorg. TR-Care biedt volledige service op het gebied van deze zorghulpmiddelen. Vanaf de ontwerpfase denkt TR-Care volledig mee, of dit  gaat om een nieuwbouw project of renovatie. Om het juiste gebruik van de transferhulpmiddelen over te brengen aan de zorgprofessional biedt TR-Care ook coaching & training aan. Tevens biedt TR-Care – naast levering en montage – ook onderhoud-service aan.

Beschrijving TR-Care
Rol Match Plan – JOYinCARE

Referentie

Rol Match Plan

Als gevolg van de overname van TR-Care door JOYinCARE is enerzijds de behoefte ontstaan voor aanvullende overnamefinanciering als anderzijds een totaal  passend schuldpakket. Match Plan is gevraagd te assisteren bij het aantrekken van een optimale financieringsstructuur. Match Plan heeft JOYinCARE onder andere geholpen met:

  • Het opstellen van een financieringsmemorandum o.a. bestaande uit interne, externe, financiële en scenario analyse; en
  • Het selecteren en benaderen van (potentiële) financirs;
  • Het (gezamenlijk) voeren van gesprekken met de (potentiële) financiers;
  • Het ontvangen, beoordelen en bespreken van indicatieve termsheets; en
  • Advisering omtrent keuze voor financier(s);
  • Het voeren van onderhandelingen met de geselecteerde financier(s) indien zij een indicatieve bieding hebben uitgebracht;
  • Onderhandelingen over de (bank)documentatie; en
  • Closing, waaronder het ondertekenen van de documentatie en monitoring ontvangen gelden.

Vanuit Match Plan zaten Leon Koorevaar, Yvo Bruin en Niels Beckers in het dealteam.

Hans van de Pas - Match Plan

Vrijblijvend een adviesgesprek inplannen?

Neem contact op met drs. Hans van de Pas RV Over drs. Hans van de Pas RV