Menu Sluiten
Sluiten
Overnameadviseur groothandel

Magema – Bedrijf verkopen

Bezoek de website van Magema
Lees verder
Terug naar referenties

Bedrijf verkopen

Match Plan begeleidt Magema bij verkoop aan Rubix Benelux.

Het Technisch Bureau Magema B.V. wordt onderdeel van Rubix Benelux. De verkoop, die begeleid is door de overnamespecialisten van Match Plan, biedt Rubix kansen om de capaciteiten verder te ontwikkelen om key account klanten in de Benelux te bedienen.

magema_joe
magema_website

Referentie

Beschrijving Magema

Magema is opgericht in 1982 en distribueert verschillende algemene onderhoudsproducten en heeft breed scala aan diensten met toegevoegde waarde, waaronder op maat gemaakte schuiminlays, torsiekalibratie, lasermarkering, op maat gemaakte mobiele werkplaatsen en e-procurement-oplossingen.

Het bedrijf heeft een indrukwekkend trackrecord en een aantal langdurige key account klanten in de hele regio. Magema, met hoofdkantoor in Ter Aar, heeft 45 medewerkers en genereerde in 2020 een omzet van meer dan € 30 miljoen.

Referentie

Reden verkoop

Ruud van Eldik leidt het bedrijf sinds hij het bijna 40 jaar geleden oprichtte en maakt samen met zijn vrouw Kitty van Eldik van de gelegenheid gebruik om met pensioen te gaan. Zijn drie zonen zullen hun rol in het managementteam voortzetten. Patrick van Eldik, zijn oudste zoon, wordt benoemd tot business unit manager en zal rapporteren aan Key Account Director Anton van der Lubbe.

In een reactie op de overname zei Paul van der Rest, CEO Rubix Benelux & Nordics: “Deze strategische overname zal onze capaciteiten ontwikkelen om key account-klanten in de Benelux te bedienen. Magema heeft een uitstekende reputatie en ik ben ervan overtuigd dat het bedrijf een geweldige aanvulling zal zijn op onze groep.”

Ruud van Eldik voegt toe: “Onze langdurige klantrelaties zullen enorm profiteren van de strategische kracht die Rubix toevoegt aan Magema. Ik ben heel blij dat ik de Magema-organisatie en klanten in veilige handen laat met de combinatie van mijn zonen en Rubix.”

Bedrijf verkoop klaar
Fusie- en overnameadviseur

Referentie

Rol van Match Plan

Match Plan heeft Magema bij het gehele proces begeleid. Vanuit Match Plan zaten Hans van de Pas en Hans Kool in het dealteam.

Hans van de Pas - Match Plan

Vrijblijvend een adviesgesprek inplannen?

Neem contact op met drs. Hans van de Pas RV Over drs. Hans van de Pas RV