Menu Sluiten
Sluiten
Metaalcenter Driessen overname – desktop

Metaalcenter Driessen – Buy and build strategie

Bezoek de website van Metaalcenter Driessen
Lees verder
Terug naar referenties

Bedrijf overnemen

Match Plan begeleidt Investeringsmaatschappij Ondernemend Kapitaal bij overname Metaalbedrijf MC Driessen

Match Plan heeft investeringsmaatschappij Ondernemend Kapitaal voor de 8ste keer begeleid bij een overname. Ondernemend Kapitaal heeft recentelijk een meerderheidsbelang verworven in Metaalcenter Driessen B.V., een gerenommeerd plaat- en buismateriaalbewerkingsbedrijf uit Weert. Ondernemend Kapitaal en MC Driessen zullen samen gaan optrekken om de positie van Metaalcenter Driessen met name binnen Nederland verder te versterken en versneld uit te bouwen.

Metaalcenter Driessen
Over Metaalcenter Driessen

Bedrijf overnemen

Beschrijving Metaalcenter Driessen

Metaalcenter Driessen is een metaal bewerker, gespecialiseerd enkel stuks, kleine series plaatwerk en licht constructiewerk. De voornaamste activiteiten van het bedrijf betreffen het lasersnijden van verschillende soorten materialen, waaronder staal, RVS en Aluminium voor zowel plaatwerk als buizen en kokers. Het bedrijf heeft de afgelopen jaren een verregaande graad van procesautomatisering doorgevoerd, waardoor zij zich zowel op kwaliteit als leverbetrouwbaarheid nadrukkelijk onderscheiden en zelfs meerdere Awards heeft binnen weten te slepen.

Metaal Center Driessen was al enige tijd op zoek naar een partner, die zowel markttechnisch als organisatorisch een extra dimensie aan dit sterk groeiende bedrijf zou kunnen toevoegen, terwijl daarnaast de voormalig eigenaar Antal Driessen zich volledig wil kunnen concentreren op productontwikkeling en -innovatie, belangrijke onderscheidende competenties van Metaalcenter Driessen.

Bedrijf overnemen

Over Ondernemend Kapitaal

Stefan van Strien, Ondernemend Kapitaal investeerder en een van de twee nieuwe bestuurders binnen Metaalcenter Driessen: ‘Als Ondernemend Kapitaal zijn we altijd op zoek naar bedrijven die we niet alleen financieel, maar ook met onze eigen kennis en kunde verder kunnen brengen. Metaalcenter Driessen is een fantastisch bedrijf met naast geweldige producten en klanten ook zeer betrokken medewerkers. Met onze kennis en mogelijkheden op het gebied van het opzetten van robuuste ondernemingen verwachten we de groei van Metaalcenter Driessen verder te accelereren. We kijken er naar uit om samen met het personeel de onderneming verder uit te bouwen ‘.

Overnameadviseur
Rol van Match Plan

Referentie

Rol van Match Plan

Match Plan heeft Ondernemend Kapitaal in het volledige aankoopproces bijgestaan. Zo is Match Plan aan de hand van de investeringscriteria van Ondernemend Kapitaal actief op zoek gegaan naar een passende propositie. Vervolgens heeft Match Plan de propositie beoordeeld, heet het metaalcenter Driessen gewaardeerd, een indicatieve bieding uitgebracht, onderhandelingen gevoerd, het due diligence onderzoek begeleid, de contracten opgemaakt en de financiering gearrangeerd. Namens Match Plan zaten collega’s; Niels Ansems, Leon Koorevaar en Raymon Kouwenhoven in het dealteam.

Hans van de Pas - Match Plan

Vrijblijvend een adviesgesprek inplannen?

Neem contact op met drs. Hans van de Pas RV Over drs. Hans van de Pas RV