Menu Sluiten
Sluiten
Fusie Nassau

Nassau Sneltransport Breda – Bedrijf overnemen

Bezoek de website van Nassau Sneltransport
Lees verder
Terug naar referenties

Bedrijfsfusie

Match Plan begeleidt het fusie traject tussen Van Dijk Expresse en Gitrans Sneltransport tot Nassau Sneltransport Breda

Twee jaar geleden hebben de specialisten van Match Plan de fusie tussen Van Dijk Expresse en Gitrans Transport begeleid. De twee bedrijven zijn daarna gezamenlijk verder gegaan als Nassau Sneltransport.

Match Plan heeft Ivar Jansen, oud eigenaar Van Dijk Expresse, begin 2022 opnieuw mogen begeleiden bij zijn terugtreden als directeur en medeaandeelhouder van Nassau Sneltransport. Per 1 maart 2022 heeft hij zijn aandelenbelang overdragen aan het nieuwe management, waaronder zijn huidige compagnon Mark Giera.

Hier vindt u een interview met Ivar Jansen, de voormalig directeur/eigenaar van Nassau Sneltransport Breda. Wij hebben hem in 2019, na afronding van de fusie, gevraagd hoe hij dit fusietraject heeft ervaren.

Transport-bedrijf-verkopen
Ivar Jansen Nassau Sneltransport

Fusie: Van Dijk Expresse en Gitrans Sneltransport

Interview Ivar Jansen

Hoe bent u in aanraking gekomen met Match Plan en waarom heeft u voor Match Plan gekozen?

Match Plan is mij aangeraden door mijn accountant, Van Oers Accountants en Belastingadviseurs. Naast Match Plan is er ook nog een tweede partij door hun aangeraden. Erik Smidt van Match Plan was echter de eerste die ik heb gebeld en ook de eerste waarmee ik een afspraak heb gemaakt voor een kennismaking. Die afspraak gaf voldoende aanleiding om niet verder te zoeken. Ik heb dus door de goede referentie en het kennismakingsgesprek voor Match Plan gekozen.

Waarom besloot u te fuseren met Gitrans Sneltransport?

De reden dat ik wilde gaan fuseren is om het bedrijf overall toekomstbestendiger te maken. Daarnaast wilde ik ook graag een stukje rendementsverbetering realiseren.

Hoe lang heeft het fusietraject geduurd en lag de doorlooptijd in lijn met uw verwachtingen?

Vanaf de eerste besprekingen tot de closing bij de notaris heeft het traject ongeveer een jaar geduurd. Wij hadden elkaar overigens drie jaar geleden ook al eens afgetast. Toen hebben we besloten om het traject nog niet door te zetten, dat reken ik hierin dus ook niet mee. Maar dat gezegd hebbende vind ik een jaar voor een degelijke fusie meevallen.

Qua tijdspad viel het mij op dat we de eerste maanden veel grote stappen hebben gemaakt. Nadat we overeenstemming hadden bereikt over de aandelenverhoudingen werd het proces voor mijn gevoel wel wat vertraagd. Ik had verwacht dat de afrondende fase nog wat sneller had gekund. Dat was ook het moment dat er veel juridische aspecten kwamen kijken in combinatie met de zomervakanties.

Overnameadviseur
Fusie- en overnameadviseur

Referentie

Ervaring met Match Plan

Hoe zou u Match Plan in drie begrippen omschrijven?

To the point, zakelijk en concreet.

Zou u Match Plan aanraden bij vrienden en bekenden?

Zeker! Korte lijnen en aardige mensen. Ook hoeft een bespreking geen uur te duren als het ook in een half uur kan. Daar hou ik zelf heel erg van.

Erik Smidt - Match Plan

Vrijblijvend een adviesgesprek inplannen?

Neem contact op met drs. Erik Smidt RV Over drs. Erik Smidt RV