Menu Sluiten
Sluiten

Pacoma Systems

Lees verder
Terug naar referenties

Bedrijf verkopen

Match Plan heeft de aandeelhouders van Pacoma Systems bijgestaan bij de bedrijfsverkoop aan TouchPoint Inc.

Pacoma Systems is specialist in interne transportsystemen zoals verticale liftsystemen en richt zich op de medische, automotive en e-commerce sector. Het bedrijf uit Waalwijk is in 1995 opgericht en is zowel in staat om een compleet warehouse te ontwerpen als te realiseren. Het bedrijf kent een goede wisselwerking met haar klanten en leveranciers in de Benelux en Duitsland. Dit komt mede doordat de onderneming een uitgebreide after-sales service biedt en hierdoor langdurige samenwerkingen kan aangaan. De adviseurs van Match Plan hebben de aandeelhouders van Pacoma Systems bijgestaan bij de bedrijfsverkoop aan TouchPoint Inc.

Pacoma_systems_logo_website
waardebepaling bedrijf

Referentie

Beschrijving TouchPoint Inc. & Vanas Engineering

Het Amerikaanse TouchPoint Inc. investeert in organisaties die op lange termijn een waarde vertegenwoordigen in een nichemarkt. Belangrijk daarbij is de groeipotentie die plaats kan vinden dankzij duurzame en strategische investeringen. TouchPoint Inc. is wereldwijd actief en investeert ook in Europa in verschillende markten. Zo ook in 2016, toen het Belgische Vanas Engineering werd overgenomen. Het in Beveren gevestigde bedrijf is actief in magazijninrichting en Warehouse Management Systemen (WMS)-software. Vanwege de overlap in dienstverlening had Vanas Engineering al een intensieve samenwerking met Pacoma Systems.

Referentie

Reden overname

TouchPoint Inc. zag in Pacoma Systems een strategische fit met Vanas Engineering om verdere groei te realiseren. Hierdoor trad TouchPoint Inc. naar voren als een geïnteresseerde koper voor Pacoma Systems. Door de complexiteit en het internationale karakter van de voorgenomen transactie, hadden Henk van Mook en Laurence Moreau behoefte aan een adviseur die bekend is met dergelijke internationaal georiënteerde overdrachtsprocessen. Hierdoor besloot Pacoma Systems om Match Plan in te schakelen.

Overnameadviseur
Fusie- en overnameadviseur

Referentie

Rol van Match Plan

Allereerst is een indicatieve waardering van Pacoma Systems uitgevoerd en een informatiememorandum opgesteld. Vervolgens is de Letter of Intent (LOI) opgesteld waarin het koopcontract in grote lijnen is besproken en vastgelegd. Na het tekenen van de LOI is het Due Dilligence onderzoek uitgevoerd. Hierna is door TouchPoint Inc. de eerste versie van de Sales Purchase Agreement (koopcontract) aangeleverd en volgde enkele intensieve onderhandelingssessies. Tot de allerlaatste onderhandelingen stond Match Plan de klant bij.

Erik Smidt - Match Plan

Vrijblijvend een adviesgesprek inplannen?

Neem contact op met drs. Erik Smidt RV Over drs. Erik Smidt RV