Translation Kings


Match Plan heeft Julian Wagenhuis van Webgrond B.V. (handelsnaam Translation Kings) begeleid bij de verkoop van 100% van zijn aandelenbelang aan de ondernemers Paul Kranendonk en Lucas Covers.

Translation Kings werd in 2007 door Julian Wagenhuis opgericht. Inmiddels is dit vertaalbureau uitgegroeid tot een gecertificeerd bureau met meer dan 15.000 klanten. Met haar 1.100 vertalers is Translation Kings in staat een breed arsenaal aan content te vertalen naar 150 verschillende talen. Met haar op maat gemaakte, volledig cloud-gebaseerd systeem is Translation Kings in staat om een breed scala van klanten te voorzien van haar diensten. De belangrijkste klanten van Translation Kings zijn MKB ondernemers, multinationals, stichtingen, maar ook de overheid en particulieren behoren tot haar klantenbestand. De klantwerving vindt alleen maar online plaats.

Het doel van Translation Kings: Professionele vertalingen naar alle talen tegen zeer scherpe prijzen gekoppeld aan een snelle levering.

Rol Match Plan 

Match Plan heeft Translation Kings gedurende het gehele verkooptraject bijgestaan en geadviseerd. Het verkooptraject heeft in totaal 8 maanden geduurd.

Match Plan is het verkoopproces gestart met het schrijven van een informatiememorandum en het opstellen van long lists van strategische en financiële partijen. Na de marktintroductie is er met 15 partijen gesproken, waarvan 7 partijen een serieus bod hebben gedaan. Uiteindelijk is er, na diverse onderhandelingsrondes, een letter of intent getekend met TSM Partners. Match Plan heeft vervolgens het proces van het boekenonderzoek begeleid en heeft met de “eigen” jurist de contractdocumentatie verzorgd.

Lees meer over de transactie in het interview met Julian Wagenhuis of op www.sprout.nl.

Deel met uw netwerk