Menu Sluiten
Sluiten
Lees verder
Terug naar referenties

Bedrijf verkopen

Match Plan heeft ezCompany begeleid bij de bedrijfsverkoop aan het Belgische Intracto.

Met trots kondigt Match Plan aan het Nederlandse ezCompany te hebben begeleid bij de verkoop aan het Belgische Intracto. Door de overname is Intracto nu de grootste Benelux-specialist op het vlak van websitesoftware Drupal. Match Plan verzorgde het volledige verkooptraject op een gedreven, deskundige en punctuele wijze, aldus ezCompany.

Tijdens het verkooptraject kwamen de volgende onderdelen aan bod:

  • Opstellen van informatiememorandum;
  • Samenstelling longlist en benaderen kandidaten;
  • Gesprekken voeren met potentiële overnamekandidaten;
  • Faciliteren boekenonderzoek;
  • Correcte juridische begeleiding;
  • Ondersteuning bij onderhandelingen.
EZCompany_Logo_website
It-bedrijf-verkopen

Referentie

Bekijk de videoreferentie van ezCompany

De Tilburgse softwarespecialist ezCompany is actief in het ontwikkelen van websites in het Drupal-CMS. ezCompany werd in 2001 opgericht en is in de loop der jaren sterk gegroeid tot een bedrijf met meer dan dan 50 medewerkers. Mede door de specialisatie in het ontwikkelen en beheren van Drupal-websites, bouwde ezCompany een aansprekend portfolio op. Onder meer de Rijksoverheid (Belastingdienst, RIVM), onderwijsorganisaties (Erasmus Universiteit, Universiteit Utrecht) en commerciële opdrachtgevers (Graydon, Jaguar Land Rover) behoren tot de klanten van het bedrijf. Match Plan heeft ezCompany begeleid bij de bedrijfsverkoop aan het Belgische Intracto.

Referentie

Volledige verkooptraject

ezCompany ging op zoek naar een manier om de groei verder voort te zetten en zocht daarvoor aansluiting bij een strategische of financiële partij. Via een aanbeveling kwam het internetbedrijf terecht bij Match Plan. Na het opstellen van een informatiememorandum en longlist ging de corporate finance specialist actief op zoek naar de juiste partner voor ezCompany. Na gesprekken met diverse partijen bleek dit uiteindelijk Intracto. Match Plan was de spil in het web bij deze succesvolle overname. Het faciliteren van het boekenonderzoek en de juridische begeleiding zijn volledig door Match Plan uitgevoerd.

Overnameadviseur
Fusie- en overnameadviseur

Referentie

Groeistrategie Intracto door buy-and-build

Dit is de derde overname die Intracto doet in Nederland. In november 2017 nam het bedrijf namelijk al Have a Nice Day over en eind 2018 werd ook BLUE Web Solutions overgenomen. Bovendien vond het internetbureau in participatiemaatschappij Waterland een partner om hun buy-and-build strategie versneld uit te rollen. Door de overname stijgt het aantal medewerkers naar 100 in Nederland en naar 200 in België.

Een bedrijf verkopen

Ook uw bedrijf verkopen?

Maak kennis met onze aanpak! Download de whitepaper

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Uw bedrijf verkopen Kies voor de winnende aanpak
Erik Smidt - Match Plan

Vrijblijvend een adviesgesprek inplannen?

Neem contact op met drs. Erik Smidt RV Over drs. Erik Smidt RV