Menu Sluiten
Sluiten
Oberon header desktop
Lees verder
Terug naar referenties

Bedrijf verkopen

Oberon Medialab verkoopt 100% van de aandelen aan Atabix Group

Match Plan heeft geholpen bij de verkoop van Oberon Medialab aan Atabix Group, waarmee Atabix haar groeiambities realiseert. Beide bedrijven zijn gevestigd in Amsterdam en zijn gespecialiseerd in het bieden van technische oplossingen voor bedrijven en overheidsinstanties. Atabix wil uitgroeien tot een toonaangevende speler in de markt voor eGovernment Solutions. De samenwerking met Atabix biedt nieuwe mogelijkheden voor Oberon, waaronder het kunnen delen van hun kennis in de publieke sector.

Beschrijving Oberon

Referentie

Beschrijving Oberon

Oberon is opgericht in 1993 en gevestigd in Amsterdam. De onderneming is actief als digitaal development bureau. De vakmensen van Oberon bedenken, ontwerpen en bouwen heldere digitale platformen voor zowel web als mobiel en tackelen complexe IT-vraagstukken. Oberon kiest daarbij voor technologie die toekomstbestendig is en aansluit bij de ambities van de klant.

“De samenwerking met Atabix Group opent nieuwe mogelijkheden en markten voor Oberon. We zijn blij een partner te hebben gevonden met dezelfde ondernemende cultuur die Oberon in staat stelt verder te groeien en nieuwe kansen en uitdagingen biedt voor ons team. De Atabix Group heeft een mooie positie in de publieke sector. Met onze kennis kunnen we de positieve impact op de samenleving verder vergroten door gebruiksvriendelijke applicaties voor de publieke sector te ontwikkelen.” – Gert Braun, directeur bij Oberon.

Referentie

Beschrijving Atabix

Atabix, ook gevestigd in Amsterdam, richt zich op het digitaliseren van kritische processen bij overheden en grootzakelijke bedrijven. Het team van Atabix bestaan uit een dertigtal slimme en ervaren techneuten die graag helpen bij alle SaaS-vraagstukken van hun klanten. In augustus 2022 heeft DELTA Equity Partners een meerderheidsbelang verworven in Atabix om samen met de oprichters de groei te versnellen middels buy & build. In december 2022 heeft Kodision zich aangesloten bij Atabix en nu dus ook Oberon.

“Atabix Group heeft de domeinkennis om kwalitatief hoogstaande softwareoplossingen voor de overheid te ontwikkelen. Toegankelijkheid voor burgers en ambtenaren is en wordt steeds belangrijker. Met de toevoeging van Oberon aan de Atabix Group wordt onze slagkracht nog groter, en zijn we in staat ook op gebruikerservaring onderscheidende producten te ontwikkelen. De buy & build strategie die we hebben ingezet begint echt zijn vruchten af te werpen en is nog niet klaar.” – David Westerhof, CEO Atabix Group.

Beschrijving Atabix
Rol Match Plan Oberon

Referentie

Rol van Match Plan

Match Plan heeft Oberon begeleid en geadviseerd gedurende het gehele overnameproces. Zo heeft Match Plan onder andere de bieding van Atabix beoordeeld, het due diligence onderzoek gecoördineerd en onderhandelingen gevoerd over de transactiedocumentatie. In het dealteam zaten Yvo Bruin, Rens Knevels, Claire Kruger, Matthias Duijzer en Erik Smidt.

Hans van de Pas - Match Plan

Vrijblijvend een adviesgesprek inplannen?

Neem contact op met drs. Hans van de Pas RV Over drs. Hans van de Pas RV