Menu Sluiten
Sluiten
Wipro-desktop

Wipro – Bedrijf overnemen

Bezoek de website van Wipro
Lees verder
Terug naar referenties

Referentie

Match Plan begeleidt Ondernemend Kapitaal bij de overname van Wipro.

Wij zijn erg blij dat wij investeringsnetwerk Ondernemend Kapitaal opnieuw hebben mogen begeleiden tijdens de overname van Wipro. Dit is de vierde keer dat Match Plan een overnametraject heeft begeleid voor Ondernemend Kapitaal!

Logo-Wipro
Overname Wipro

Referentie

Beschrijving Wipro

Wipro is gevestigd in Winterswijk en produceert (glazen) systeemwanden en verplaatsbare scheidingswanden onder de naam ‘Askon Systeemwand’. De wanden zijn leverbaar in allerlei variaties, zowel qua kleur, uitvoering, vormgeving als materialen betreft. De verkoop en de montage van deze Askon Systeemwand wordt verzorgd door een groot aantal afbouwbedrijven in Nederland. Aangezien twee van de drie aandeelhouders hun pensioengerechtigde leeftijd bijna hebben bereikt, hadden de aandeelhouders van Wipro al langer plannen om de organisatie over te dragen. Met de overname van de aandelen blijft Wipro opereren vanuit Winterswijk en wordt groei en kwaliteit nog verder versterkt.

Referentie

Over Ondernemend Kapitaal

Ondernemend Kapitaal is een pragmatische en ondernemende groep van investeerders welke investeert in MKB- en familiebedrijven. De groep is door Match Plan en accountantskantoor de Groof (huidig Accon AVM) opgezet. Het doel is om succesvolle ondernemers gezamenlijk te laten participeren in bestaande organisaties en deze naar een hoger plan te brengen. Dit wordt gerealiseerd door de inbreng van kennis, ondernemerschap en kapitaal van de investeerders vanuit een verscheidenheid aan achtergronden. De meeste investeerders sluiten na de verkoop van hun onderneming aan bij deze gecommitteerde investeringsgroep. Dit betreffen op dit moment veelal relaties van Match Plan, Accon AVM en van de huidige deelnemers van Ondernemend Kapitaal. Ondernemend Kapitaal heeft eerder; meubelproducent De Esdoorn, talentrecruitment en uitzendorganisatie Inventus en ICT bedrijf, L’Unité overgenomen.

Overnameadviseur
Fusie- en overnameadviseur

Referentie

Reden van overname en toegevoegde waarde

Match Plan heeft alle aandeelhouders gedurende het gehele verkooptraject bijgestaan. Het zwaartepunt lag bij het beoordelen van de indicatieve biedingen op basis van een high level waardebepaling. Waarna Match Plan de aandeelhouders heeft begeleid bij de onderhandelingen, de vastlegging in een intentieovereenkomst, het due diligenceproces en de vastlegging van de overeengekomen afspraken in de definitieve contractdocumentatie.

Referentie

Rol van Match Plan

Match Plan heeft Ondernemend Kapitaal in het volledige aankoopproces bijgestaan. Zo is Match Plan aan de hand van de investeringscriteria van Ondernemend Kapitaal actief op zoek gegaan naar een passende propositie. Vervolgens heeft Match Plan de propositie beoordeeld, een waardering van de onderneming uitgevoerd, een indicatieve bieding uitgebracht, onderhandelingen gevoerd, het due diligence onderzoek begeleid, de contracten opgemaakt en de financiering gearrangeerd. Dit alles gedurende bijzondere marktomstandigheden door COVID-19. Match Plan heeft Ondernemend Kapitaal eerder begeleidt in het overnametraject van; meubelproducent De Esdoorn, talentrecruitment en uitzendorganisatie Inventus en ICT bedrijf, L’Unité.

Industrie en productie overnames - overzicht
Erik Smidt - Match Plan

Vrijblijvend een adviesgesprek inplannen?

Neem contact op met drs. Erik Smidt RV Over drs. Erik Smidt RV